Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mekkora zsírréteg van a...

Mekkora zsírréteg van a lefejt tejetek tetején?

Figyelt kérdés
80ml körül tudok lefejni két ciciből, berakom a hűtőbe és 1-2mm vastag rétegben ül ki a zsír a tetejére, a többi majdnem áttetsző! Sokat sír a babám és csak 17dekát hízott 2hét alatt, 11hetes!
2013. febr. 16. 23:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Mikor fejsz, szopi előtt vagy után? Ha sok az előtej, attól is hígabb lehet. 17 deka nem a világvége két hét alatt. Akkor lenne baj, ha nem hízna.
2013. febr. 16. 23:20
 2/15 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy reggel , vagy este fejed.

A reggeli tej a legkevésbé zsírdús, az esti a legzsírosabb. (Közben átmenet).

Ha úgy érzed baj van, keress fel egy IBCLCs szoptatási tanácsadót, nekem is sokat segítettek.

2013. febr. 16. 23:23
 3/15 A kérdező kommentje:
Szopi után már nem tudok fejni! Kb 7hetes koráig elég volt neki 1cici, azóta 2kell a jóllakáshoz! Ha utána megnyomom már nem jön semmi! Volt most egy olyan időszaka, hogy nem akart cicizni, rángatta a fejét, sírt nagyon, ezért előfordult, hogy lefejtem neki és úgy ette meg, ez délután és este fordult elő! Nem zavarna hogy ennyit hízott, ha úgy látnám nyugodt és jóllakott, de pont az ellenkezőjét látom az utóbbi hetekben! Jó alvó volt éjjel 5-6órákat aludt, most már lassan 3hete 2-3óránként ébred!
2013. febr. 16. 23:40
 4/15 anonim ***** válasza:
A fejrángatás lehet a hasfájástól is-nálunk legalábbis ez volt. Nem a tej volt kevés, hanem a hasa fájt, és délután/este felé ez odáig tetőzött, hogy 1-2 korty szopi után sírásba tört ki, ha visszatettem cicire, akkor meg ment a fejrángatás, tekergőzés. 11 hetesen lehet növekedési ugrás is, ezért is kelhet éjszaka többet (nem tudom pontosan hány napja ébred a babád sűrűbben, de egy növekedési ugrás akár 10 napnál is tovább eltarthat; nekem 12 napig is eltartott, szopi tanácsadó sokat segített nekem is). A zsírréteget is a baba szabályozza rajta: ugyanazokban az időszakokban más-más napokon 1-2 cm! különbség is volt a lefejt tej zsírrétegében. Nem nőtt a babád hossza? Lehet nem súlyra, hanem hosszra fejlődött inkább. 17 dkg 2 hét alatt szerintem sem kevés, nekünk is volt heti 80 gramm hízás, aztán rá pár hétre heti 300 grammokat szedett magára.
2013. febr. 16. 23:57
 5/15 A kérdező kommentje:
Hosszra nem nőtt semmit! 55cm és 4370g Születésnél 50cm volt és 3230g! Úgy 8-9hetesen kezdődött, a sok sírás a cicin,és a kevés alvás, most egy hete újra lelkesen szopizik, de az alvás még mindig kevéske!
2013. febr. 17. 00:23
 6/15 anonim ***** válasza:

Nem volt beteg? Füle, torka nem fájt? Nincs eldugulva az orra? Orvossal konzultáltál?

Ha megvan a napi 5-6 pisis/kakis pelus, akkor rendben van a bevitt tej mennyisége. Szoktad figyelni mennyi jön össze 24 óra alatt belőlük?

Szopi tanácsadó szerint normális, ha a babák egy idő után -kb. 3 hónapos kortól- éjjel veszik magukhoz a számukra szükséges tej nagy részét.

2013. febr. 17. 02:24
 7/15 A kérdező kommentje:
Nem volt beteg szerencsére! Azt beszéltük az orvossal, hogy most mérjük majd ismét szerdán védőnővel, utána héten meg megyünk hozzá a 3hós oltásra ott is mérik, és akkor majd 1hónapot nézve megbeszéljük a továbbiakat!
2013. febr. 17. 17:10
 8/15 A kérdező kommentje:
7szer eszik egy nap, 6-7pisis pelus van is, nem is kevés pisivel! Kaki mióta ez a sírós időszak van kevesebb van, de azért van! Előtte majdnem minden pelusban volt!
2013. febr. 17. 17:11
 9/15 anonim ***** válasza:
A kaki nem baj, hogy kevesebb, van olyan anyatejes baba, aki 5-6 naponta kakil. Milyen színű szokott lenni a széklete és milyen állagú? Nem lehet, hogy táplálékallergiája van valamire, amit eszel, és az kerül bele az anyatejbe? Bár ettől még szoktak jól fejlődni a babák, de a gyerek-dietetikus szerint, akinél mi jártunk, ez okozhat felszívódási nehézségeket.
2013. febr. 17. 20:14
 10/15 A kérdező kommentje:
Krémes és sárga a kaki! Ha iszom tejet akkor elkezd pöttyösödni a pofija így most azt nem fogyasztok!
2013. febr. 18. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!