Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan kell kezelni a lefejt...

Hogyan kell kezelni a lefejt tejet? A többi lent.

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem,hogy ha szoptatás után marad annyi tej a ciciben,hogy az a következő etetésnél pont elég neki,akkor mi lesz a cicimben való tejjel??Vagy amit benne hagy a kicsi szoptatás után az lefejem és öntsem ki??Vagy azzal mit kezdjek?Mert gondolom minden etetésnél jobb lenne ha ciciből enne és nem cumisüvegből,de ha nem szopizza ki rendesen a tejet és etetés után megmarad annyi,hogy az a következő etetésnél neki pont elég,akkor mit csináljak a cicimben lévő tejjel??Még kicsit odébb vagyok a szüléstől,de már ezen gondolkodom napok óta,hogy mi lesz,ha lesz jó sok tejem,akkor hogyan fogom ezt megoldani.

25+2 hetes kismama

2013. jan. 24. 22:45
 1/5 A kérdező kommentje:
Na szóval,hogy ha etetés után hagy annyit a cicimben hogy azt lefejem és az elég neki a következő etetésnél,akkor a cicimben való tejjel mit kezdek??Pláne ha 3 óra alatt annyira megtelik,hogy már feszíteni fog,de az előző etetésből annyi megmaradt,hogy az elég neki,akkor mit csináljak??Jaj remélem értitek mit akarok kérdezni!!
2013. jan. 24. 22:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Le is fejheted és lefagyasztod-mondjuk.Később jól jöhet.De ha elfogadsz egy tanácsot:ne agyalj ilyeneken még,mert nagyon sok mindentől függ hogy alakulnak majd a dolgok.

Én mondjuk fejtem a "maradékot",ami a cicimben maradt,mint a fene,hogy ezzel is serkentsem a tejtermelést.Eredménye az lett,hogy tele lett a fagyasztó tejjel,amit aztán sorra dobtam ki,mert a kisfiam semmilyen formában nem ette meg a fagyasztottat+még később, a hozzátáplálásnál sem tudtam felhasználni az ételkészítéskor,mert azt is köpte ki.Így ment a kukába az összes.Ráadásul a cicim olyan tragikusan néz ki a sok fejéstől,hogy borzasztó.

Majd látjátok; legelőször úgy is ki kell alakulni a megfelelő kereslet-kínálatnak és ebbe pedig kár belepiszkálni fejéssel,stb.

Egyébként most lesz 1 éves a gyerkőc és még mindig szopizik (igaz csak este).

Boldog babavárást!

2013. jan. 24. 22:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Annyi úgy sem fog maradni benne,hogy a következő etetéskor elég lesz neki,hidd el!Max. egy kis pótlásra lesz elegendő!
2013. jan. 24. 22:54
 4/5 frászkarikaborsó ***** válasza:
Ha igény szerint szoptatsz akkor elvileg nem marad, mert pont annyit termelsz amennyit a baba megeszik. A tej nagy része egyébként nem tárolódik, hanem etetés közben termelődik. Ami tárolódik, abban biztos lehetsz hogy mind megeszi, de ha nem, akkor annyira keveset evett hogy úgyis hamar éhes lesz, akkor ugyanarra a cicire rakd vissza és ki fogja üríteni. Szóval nem kell kifejni, az első pár napban lehet olyan amíg nem áll be a kereslet-kínálat hogy több termelődik és feszes, csomós lesz a melled. Ilyenkor azért érdemes egy picit lefejni belőle, hogy ne gyulladjon be, de csak annyit hogy elmúljon a csomós érzés. A többi nem gond ha ott marad.
2013. jan. 25. 00:30
 5/5 A kérdező kommentje:

Értem.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,még ilyen téren nagyon rajta van a tojáshéj a fenekemen,mivel első baba lesz :D

Na de majd belejövök :)

2013. jan. 25. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!