Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem tátja nagyra a...

Miért nem tátja nagyra a szájacskáját?

Figyelt kérdés
A babám a hozzátáplálás miatt hozzászokott a cumisüveghez és a szopinál nem tudja elég nagyra nyitni a száját, ezért nekem egyre fájdalmasabb a szoptatás. Van valami "trükk" arra, hogy nagyra tátsa :) ? Épp most indulna be a tejcsim és úgy érzem nem üríti ki rendesen a mellem...
2013. febr. 2. 11:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Azonnal ahgyd el az üveget, ha kell kiegészítés, pohárból itasd, vagy kanállal add neki.

Én őszintén szólva eleinte megvártam - muszáj volt hasonló okok miatt - hogy sírjon nagyon és akkor, amikor épp tátotta a száját, tettem mellre, pár alkalom után rájött (mondjuk mi nem használtunk cumisüveget, lehet, hogy így tovább fog tartani).

Érdemes egy szoptatási tanácsadót is felhívnod, aki esetleg házhoz is megy: www.lll.hu

2013. febr. 2. 11:59
 2/3 frászkarikaborsó ***** válasza:
Hát először is mennyi idős? cumizavar legkönnyebben az elején alakul ki, persze később sem kizárt, de nekem az a tapasztalatom hogy többször ihesztgetik az embert a cumizavarral mint ahányszor valóban fennáll. Persze ha még nagyon pici akkor tényleg érdemes a cumisüveget félretenni, ha éhes lesz, akkor sírni fog, és ha sír akkor be tudod tenni rendesen a szájába, lesz pár kemény napotok de így megtanulja újra...
2013. febr. 2. 14:03
 3/3 A kérdező kommentje:

12 napos a kisfiam. Szerintem nem jó ívben rakom a cicire, lehet az a baj, vagy már mindenfélét belelátok. Mikor abbahagyja a szopit, akkor félreáll a cicim, ebből gondolom.

A pohárból és kiskanálból ivást próbáltam, de amikor 60 ml-t táplálok hozzá, az kissé nehézkes. Most 40-50-eket szopizik. Megpróbálom lefejni még, hátha beindul....

Nagyon jó lenne, ha a saját védőnőm ellátná a feladatát és nem egy 60 éves satrafa lenne, aki a gyógyszertárba küld cumigumiért :( ....

2013. febr. 5. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!