Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem hizik másfél hetes...

Miért nem hizik másfél hetes babám?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

másfél hete született a lányunk 3650 g.mmal. Haza 3450 g-mmal jöttünk. Bár nap alatt elértük a születési súlyunkat, aztán egy kicsit fogytunk (60-70 g-ot), és ott stagnálunk 4 napja. A baba csak szopizik 450 g körül naponta. Miért nem hizik? kevés lenne a tej neki? Tapasztalatok? HA van tanács légyszi irjatok, eléggé kétségbe vagyok esve.

köszi

2009. szept. 2. 09:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Először is nyugodj meg, ha a babád nem nyűgös, van elég pisis-kakis pelusa (3-4 kakis és 5-6 pisis általában), akkor nincs gond. A babák átlagosan 10 napos koruk körül nyerik vissza a születési súlyukat, az után hetente szoktak átlagosan 13-14 dekákat hízni. Ha figyeled a baba jelzéseit és igény szerint szoptatod, akkor biztosan annyit fog szopizni, ami neki elég és a fejlődéséhez szükséges. Vigyázz, ha idegeskedsz, csökkenhet a tej mennyisége! Próbálj pihenni, amikor ő is alszik, a tej mennyiségére ez nagyon jó hatással lesz! Nem ezek a napok azok, amikor Neked mindent el kell otthon végezned. Egyébként az a mennyiség, amit írsz, egyáltalán nem kevés egy ekkora babának!!! Legjobb lenne, ha nem mérnéd a babát, max. hetente 1 alkalommal, mert az is fölösleges stresszt okozhat Neked! Meglátod, minden rendben lesz és néhány hét múlva már mosolyogva fogsz gondolni ezekre az első napokra és rájössz, hogy amikor már összeszoktok, mennyivel egyszerűbb lesz minden :)) Minden jót!
2009. szept. 2. 10:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd a csudába a napi méricskélést mert belehülyülsz!!!

Ha kiegyensúlyozott a babád semmi gond nem lesz.

2009. szept. 2. 10:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek az előttem lévővel! Nekünk is azt mondta a gyerekorvos, hogy addig nincs baj, amíg van mit a pelenkába rakni. Ha meg valami nem lenne neki elég, akkor mindig sírna, nem aludna nyugodtan, stb. Szóval jelezné ahogy tudja, hogy valami nem jó.

Milyen gyakran szopizik? Ha túl sűrűn, 1-2 óránként, akkor talán annyi lehet, hogy nem elég zsíros, nincs annyi tápértéke, amennyi neki kell. De ha 3 órát alszik cicizés után, akkor biztos, hogy kielégíti a tápanyagszükségletét!!

2009. szept. 2. 10:31
 4/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi szépen a segitséget.

3 óránként szopizik, néha én keltem biztos ami biztos alapon. Néha 2 óránként felkel akkor is kap cicit:) Este viszont sirás van, úgy tűnik hasfájós:(

2009. szept. 2. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!