A fiam 2 hetes, csak az egyik mellembol szopik mert a masikban vannak csomok es epp a bimbomnal az egyik es ugy nem tuyd onnan szopizni!?
Maszirozd el acsomót és fejjed és ezt igy addig amig be nem indula pangó mellből is a tejed ! Nekem 4 -hetes a kisfiam és egy csepp tápszert meg hasonlókat nem kapott és már 5 és fél kg mondjuk nagy súllyal is született . Nekem is eleinte 20 -30g szopizott és irtak is ki a kórházban tápszert de eszemben sem volt adni mert szoptatni akartam és hál istennek tudom is szoptatni ha adom neki akkor azzal együtt nem biztzos a siker . A pici hamar rájön ,hogy az egyszerübb a cumisüvegből ami jön azért nem kell dolgozni . N ekem tejlázam is lett a pangó mellem miatt a csomók begyűltek és iszonyúan fájt szóval nem szabad hagyni, igy kb 2 hetes korától minden rendben van . Tedd arra a cicire is amelyik csomós igenis dolgozzon vele ,nekem bevált . :) Eddig is szoptattam volt akit 3 (!)évig . Az első hetek nehezek de megéri !
Négy gyermekes anyuka :)
Nem sárga?
Egyébként ha tápszerezed (gondolom nem tehéntejport adsz neki), akkor az sajna ahhoz fog vezetni, hogy csökken a tejmennyiséged. Ha cumisüvegből adod a pótlást, akkor esélyes lehet a cumizavar a későbbekben :S
Az első időszak egy végtelen szoptatás. Ha kicsi masszírozod a tenyerét-talpát, az szopira ösztökéli kicsit.
Lesznek majd ún. növekedési ugrások, 3 és 6 hetesen, valamint három hónapos kor körül, akkor megint sűrűn fog cicire kéretőzni, de ne aggódj, nem azért van, mert apad a tejed, hanem mert ugrásszerűen nő az igénye. Szoptasd igény szerint, akkor nem lesz gond. És ne adj tápszert, ha nem muszáj!
Kitartás! Hamarosan könnyebb lesz!
Ja és a lényeg: a csomós mellet kell csak igazán kiüríteni, különben begyulladhat!
Zuhanyoztasd meg meleg vízzel, aztán masszírozd meg. Szoptasd abból a babát, és ha még szopi után is csomós, esetleg duzzadt, akkor alaposan fejd ki!
2/5-vagyok
A fülecskéje tövét piszkálgasd ha elaludna .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!