Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Cumisüvegről vissza cicire?

Cumisüvegről vissza cicire?

Figyelt kérdés

7 hetes a kislányom. Eddig saját lefejt anyatejet evett cumisüvegből, mert 1 órás szopizás után is még éhes volt (többször bealudt, hiába ébresztgettem, illetve nem is éreztem, hogy annyira erősen szívná), s követelte a normál adagját, amit durván 1 óra alatt sikerült lefejnem. Most úgy látom, partner a ciciről való evésben. Csak lenne néhány kérdésem, mire is kell ilyenkor odafigyelni:

- szopizás után le kell fejni a maradékot?

- ha jóformán csak az egyik ciciből evett, akkor is mindkettőt fejni kell?

- közvetlenül a szopizás után kell fejni, ugye?

- ha egyébként este 8-tól hajnali 4-ig, 5-ig alszik, éjszaka fel kell kelni fejni 3-4 óránként, hogy ne menjen a tejtermelés rovására a hosszú szünet?

Légyszi, írjátok meg azt is, hogy milyen idős volt a babátok, amikor sikerült vissza/rászoktatni a cicizésre.

2013. jan. 21. 10:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Igaz,hogy még csak két hetes a kisfiam de lehet,hogy segit amit irok. Én le szoktam fejni a maradékot,mert hamar bekeményedik a mellem és utána legközelebb a gyerek is nehezebben tud nekiállni szopizni ha be van durranva a mellem. Mindkettőből annyit szoktam lefejni ameddig kényelmesnek találom,nem feszül a mellem meg nem folyik belőle a tej meg ilyenek és mindkettőből szoptatok felváltva. Amugy az én picim is aluszékony már az első naptól kezdve,1-1,5 óráig is eltart egy szopizás( kb. fél óra egyik mellből utána fél óra másikból) de nem baj ,az a lényeg hogy végül megkapja a mennyiséget ami kell neki. :) Szoval szerintem annyiszor és addig fejj amig szükségesnek érzed,amig kényelmes nem lesz. Én mindedj hogy este vagy nappal de fel szoktam kelteni a gyereket enni ha 4 óránál többet alszik és ha kell utána is fejek,ahogy érzem. :)
2013. jan. 21. 16:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Fejni akkor kell, ha a tejszaporítás a célod, vagy ha el akarsz tenni fagyasztóba. Egyébként felesleges, mert a kereslet alapján fog beállni a kínálat, azaz annyi tejet fogsz termelni, amennyit a babád megeszik. Az elején előfordulhat ingadozás, amíg beáll. Ha kevesebbet termelsz, arra megoldás a gyakori mellre tétel, minél gyakrabban szoptatsz, annál könnyebben alkalmazkodik a szervezted a nagyobb igényhez (ez érvényes lesz majd később a növekedési ugrásokkor is, ilyenkor 1-2 napig kevésnek tűnhet a tejed, de gyakrabban kell szoptatni és utána beáll megint rendesen). Ha pedig többet termelsz és feszít, csomós a melled, akkor csak annyit fejj le hogy a csomók már ne legyenek, ne üresre fejd. Így hamarabb kialakul az egyensúly, hogy már ne is kelljen fejned.

2013. jan. 21. 17:21
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Végül úgy döntöttem - tanulva a tegnapiból, mikor is már úgy tűnt, jóllakott, én lefejtem a maradékot, majd 10 perc múlva újra cicizni szeretett volna, de nem volt benne semmi, így cumisüvegből kellett megint odaadni neki -, hogy nappal nem fejek. Éjszaka viszont hagyom aludni, mert egyrészt nyugodtan alszik, másrészt, az, hogy átalussza az éjszakát, az egész családnak jó. De az esti utolsó etetésnél és éjszaka egyszer fejek. Nem szaporítani vagy eltenni szeretnék, csak hogy legyen friss anyatej a hűtőben vésztartaléknak, mert borzasztó volt az az időszak, amikor nem cicizett, s hiába az egész napom csak fejésből és etetésből állt, de bizony előfordult néha, hogy nem jött le annyi, amennyit enni szeretett volna vagy beleébredt a fejésbe, s ott álltam kétségbeesve, hogy most mi lesz.

Meg persze van már egy kis cumizavarunk is, szóval félek, nehogy elutasítsa a cicit, amit ráadásul csak bimbóvédővel tudunk "használni".

2013. jan. 22. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!