Ha hasmenésem van eheti az anyatejet a babám?
Szerintem mindenképpen próbálj konzultálni telefonon a gyerekorvossal, vagy a védőnővel. De orvostól kérdezd meg, végső esetben hívd fel az ügyeletet.
Személy szerintem én nem merném szoptatni a Laevolac miatt. Nemtudom mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből. Ha van esetleg lefagyasztva anyatej, akkor inkább azt egye.
A Laevolac-laktulózt csecsemőknek és kisebb gyermekeknek általában nem szabad adni, mivel megzavarhatja a normális székletürítési reflexet.
Az orvos speciális körülmények között, a kezelés gondos felügyelete mellett, rendelhet Laevolac-laktulózt gyermek, újszülött vagy csecsemő részére.
Sajnos megvan az esély rá, hogy bekerül az anyatejbe és ezáltal a csecsemőbe.
milyen idős a baba?
ha tápszert akarsz neki adni azzal vigyázz, mert ha nem szopik akkor kevesebb tej fog termelődni plusz ha cumisüvegből kapja akkor meg is zavarhatja, ha még nagyon pici akkor főleg.
Én azt tanácsolom, hogy mindenképp hívd fel a gyerekorvost és kérdezd meg tőle. Ha ő azt tanácsolja hogy ne szoptass, akkor a tápszert kanállal, pohárból add neki és mellette fejd le a tejed is, hogy biztosítsd a folyamatos termelődést a kiürítéssel. Így van a legkevesebb esélye annak, hogy megsínylitek ezt a kis balesetet.
Legközelebb pedig próbálj inkább valami más módszert magadon, pl. glicerines kúp, vagy van az indiai útifű maghéj, azaz psyllium, amit bioboltokban lehet kapni és remek székletlazító. Joghurtba belekeverve kell megenni, és az nincs hatással a babára. Bioboltban tudsz venni, én ezt használtam a terhesség végén és a szülés után, kb. ezzel éltem túl az ilyen dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!