Másfél óránként szopizik az 5 napos babám?
Csatlakozom az első válaszolónak,igy van cicizen ahogy igényli,majd be áll idövel.
5gyermekes.
Gratulálok a babához! Nyugodj meg, nem fog fájni a baba hasa ettől. :) Még icuri-picuri a gyomra, nem tud olyan sokat enni, ha sír, akkor éhes, ne próbáld az időt húzni. Még bent voltam a kórházban, a babám 3 napos volt kb. mikor mondta a csecsemős, hogy éppen most van az időszak, hogy a baba szinte állandóan cicin van, hagyjam, hogy annyit egyen amennyit igényel. Mivel második babám, így nekem ezen nem lepődtem meg, bár az elsőt is igény szerint szoptattam. Néhány napon belül változni fog egyébként a dolog, most "állítja be" magának a tejtermelést! :) A darabos, zöld kaki is teljesen normális, ez is abba fog maradni nem sokára. Az én babámnak is zöld volt talán 2 hétig is. Aztán szépen kisárgult. Úgyhogy ne aggódj, ez egyáltalán nem jelent baj!
Boldog babázást!
Nem sűrű. a hasa akkor fog fájni ha minden alkalommal a teli cicidet kapja. Arra figyel hogy amíg nem ürül ki a melled, addig ugyanazt a mellet add neki vissza, így a hátsó tejet is kiszívja. A hasfájás attól szokott lenni ha mindig csak az első tejet kapja.
És igen, idővel be fog állni a rendszer, annyit fogsz termelni amennyi neki kell a teli bendőhöz, ő meg akkor fog kérni, ha megéhezik. Nem garantálom hogy ez 3 óra lesz, mert van olyan baba aki nagyon sokáig 2 óránként kér, meg van olyan aki nagyon hamar rááll a 4-5 órákra. A lényeg hogy hagyd a saját ritmusában kialakulni a dolgokat.
Ne nézd az órát! Az igény szerinti szoptatásnak az a lényege, hogy bármikor, bármennyi idő teljen el, cicire teszed. Neki nem csak táplálékforrás, hanem egyéb is: közelség, megnyugvás....Arra figyelj csak, ha 2 órán belül kér enni vagy teszed cicire, akkor ugyanarra tedd, amelyikből előtte szopizott, ha nem elég tedd át utána amásikra, 2 óra után jöhet a friss cici így elkerülhető a pocakfájás javarészt.
Fpg még gyakrabban is kérni, a 2 óra és a 3 óra baromság, csak kevesebb lesz a tejed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!