Hogyan tároljam a lefejt anyatejet, ha nem szeretnék drága tejtároló edényeket és zacskókat venni, inkább valami olcsóbb megoldást keresek?
Figyelt kérdés
2008. jún. 1. 15:15
1/5 anonim válasza:
Vágsz egy akkora darab folpack-ot, ami még ki is lóg az alacsony, tág műanyag edényből. Pl nagy ramas, delmás vajasdoboz. A közepére írod a dátumot alkoholos filccel, majd beleteszed megfordítva, lesimítod és beleöntöd a tejet. Lefeded. Ha megfagyott és van újabb tejed, csak kiveszed a dobozból, befeded a fennmaradt fóliával és visszateszed a fagyóba. Így lapok lesznek, amit egymásra tehetsz, nem is vesz sok helyet igénybe. Ha fel akarod olvasztani, csak lehúzod róla a fóliát. Én így csináltam, szerintem gazdaságos és jó is.
2/5 anonim válasza:
Szia. Én fehér műanyag poharakat vettem, forró vízzel elmostam, és abba töltöttem a lefejt tejet, a tetejére alufóliát tettem, a pohárra pedig alkoholos filccel írtam a fejés dátumát. Nekem a védőnő ajánlotta, és bevált.
3/5 anonim válasza:
Én is müanyag poharakba gyüjtöm de már tele van a fagyasztó mert rengeteg helyet foglal. :(
4/5 anonim válasza:
Én műanyag jégkocka tartót vettem kb 200-300 Ft darabja, kifőzöm és abba öntöm a nap végén összegyült anyatejet. Az első és az utolsó kocka megtöltésének a dátumát ráírom filccel az aljára. Mondjuk nekem csak napi 30-40 ml feleslegem van.
5/5 anonim válasza:
Én is erről a jégkockatartós megoldásról hallottam.Nem próbáltam még:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!