Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki szoptat, tapasztalt már...

Aki szoptat, tapasztalt már erős, égő fájdalmat az egész mellében?

Figyelt kérdés
két szoptatás között sokszor fáj, ég az egész mellem, tapintásra nagyon érzékeny, néha nyilal. Lázam nincsen. 5 hete szoptatok. Mitől lehet? Aki tud kérem szépen, hogy segítsen!

#szoptatás #szoptatási nehézség #fájdalom szoptatás során
2013. jan. 2. 01:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a pangó tejtől, használsz mellszívót? Vannak a melledben csomók?
2013. jan. 2. 02:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha nincs is lázad, még begyulladhat könnyen a melled. Szoptatás után fejd ki mindig a maradékot, előtte masszírozd a melled, a meleg vizes körkörös zuhanyoztatás segít, jót tesz, lehet, hogy vannak benne elzáródott csomók, pangó tej, ami nem tud kiürülni.

Nekem is pl. a bal mellem mindig érzékenyebb volt, mint a másik. Váltott mellből szoptass, és a maradékot mindig fejd ki, akár kézzel, akár géppel, de az érzékenyebb melledet alaposabban masszírozd át előtte, és ha kézzel fejsz, óvatosan nyomkodd. Én egyszer nagyon megnyomtam egy csomót, és akkor be is gyulladt.

Sok sikert!

2013. jan. 2. 09:21
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, hogy írtatok! :-)

Már nem szoktam fejni, mert mindig úgy érzem, hogy teljesen kiissza a kisfiam a tejet a melleimből. Ahogy összenyomom, teljesen puhák lesznek utána. De akkor ezen változtatok! Igen, váltott mellből szoptatok!

2013. jan. 2. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!