Túl mohón eszik a kislányom, sokszor nem vesz levegőt se közben, aztán elkezd köhögni. Mit tegyek, hogy lelassítsam?
Nagyon ijesztő tud lenni, de nálam is ez volt. Én egy kicsit fejtem mielőtt belekezdtem volna a szoptatásba. De így is fulladozott és gyorsan fojt a tej.
Kétlányos 19hkm:)
Szerintem ezzel nem tudsz mit tenni, ez alkati kérdés...
Csak azért írom,mert első fiam is ilyen volt,habzsolt de kegyetlenül.A doki mondta, hogy vegyem le 3-5 perc után, hogy büfizzen.Na büfizett is,de úgy kiakadt, hogy levettem a ciciről, hogy utána sokszor még durvábban evett.
2.fiam 2 és fél hetes és olyan higgadtan eszik, hogy nemigaz.Pedig sokszor neki is "dől" a szájába, és van hogy várnia kell,mégis mikor cicire kerül totál lenyugszik és szépen kortyolgat.Nem is büfizik.
Szóval szerintem nem sok mindent tudsz tenni,de ez majd változni fog ahogy nő a lurkó:)
- ne várd meg, míg sír, minél hamarabb tedd mellre, már az első jeleknél
- szoptasd félálomban, ha szükségét látod
- szoptasd hátradőlve, így a gravitáció a tejfolyás ellen dolgozik (nálunk ez jött be)
- fejhetsz is szopi előtt, ha gondolod (szerintem ez tartósan elég macerás)
- amikor megindul a tejleadás, gyorsan tapaszd a tenyered a melledre, így vissza tudod fogni a tejed
- ugyanerre jó az is, ha az ujjbegyeiddel "virágot" formázol és körben finoman benyomod velük a bimbóudvar körvonalát
- próbáld ki a kétmelles szoptatást, hátha úgy nem telik fel annyira a melled a szopi idejére (ha ez a gond)
- szopi közben, ha a babád engedi, állj meg többször böfiztetni
Ezek közül bármelyik jó lehet, próbálgass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!