Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen tejserkentőt használtok?

Milyen tejserkentőt használtok?

Figyelt kérdés
2012. dec. 10. 11:57
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

semmi rendszeresség nincs a szopikba,össze vissza eszik,kb majdnem fél háromnegyed óra amíg szopik,de közben sokszor elalszik keltegetni kell,

de a végén már nem jön "semmi" akkor vagy sír vagy elalszik és általában fél egy óra múlva kell a tápszeres pótlás.

hát fogalmam sincs mennyit iszom,de szerintem úgy napi 2 litert,max 3.

lányomnál mint írtam dettó ugyan ez volt,csak kevesebb volt a tejem,ott is ment az össze-vissza evés és aztán feladtam a szoptatást,pedig ott a napi min. 3 liter folyadék biztos megvolt,mert figyeltem és a rendszeres evés.

köszönöm mindenkinek a választ,akkor ha jó sokat iszom és próbálok minél többet fejni vagy cicire tenni akkor jobban beindul.

remélem így lesz.

2012. dec. 10. 19:01
 12/13 xStefix ***** válasza:

De miért méricskéltek? Ha nincs rá valami komoly ok, nagyon nem szerencsés, mert nem a számok mutatják meg, hogy minden rendben van-e! A kolléganő jókat kérdezett, ezekre kell figyelni: a baba jelzései, hangulata, pisi-kaki és a gyarapodás. De ezek EGYÜTT jelzik a dolgokat, nem külön-külön.

A szopott mennyiség vagy a heti hízás csak egyetlen tényező, ebből nem lehet ilyesmit levonni. (Sőt, a szopott adagból még kevesebbet...)

Kérdező, a babánál jobb serkentő nincs!!! Nyugodtan szoptasd nagyon gyakran, ha mindketten bírjátok! Ha úgy érzed, nincs a ciciben, akkor is tedd bátran mellre, mert a tej 24 órában termelődik. Figyeld meg, még ilyenkor is kb. 15-20 percenként jönni fog egy-egy tejleadás. Minél többször ürül ki a melled, annál hatékonyabb a tejserkentés!

Mérleget, cumit, üveget eltenni, pótlást pedig csakis akkor, ha a baba sehogyse bírja már, és akkor is szopibarát módon. Plusz, figyelj a folyadékra és pihenj, amennyit sikerül. Fő a testi-lelki nyugalom.

Hidd el, hogy nincs szükség semmilyen extra serkentőre, a baba elvégzi a dolgát - HA hagyod!

Én 6 hónapja szoptatok minden kütyü meg szer nélkül és kismalac a fiam. :) Csak azt figyelem, hogy ő mit jelez és ha kér, kap. Nincs ", de", hanem igény szerint és kizárólag szoptatok.

Biztos vagyok benne, hogy neked is sikerülni fog, csak ügyesen kell csinálni. Hajrá!

2012. dec. 10. 20:53
 13/13 A kérdező kommentje:

én csak akkor kezdtem nézni mennyi a lefejt tejem,mikor mindig csak sírt hiába tettem cicire.

de rajta vagyok,köszönöm mindenkinek.

2012. dec. 11. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!