Mennyire járható ez az út?
Nincs esetleg letapadva a babád nyelve?
Nálunk ez volt, nekem is iszonyúan fájt. Mondták mások, hogy ez fájni szokott az elején, de én ordítani tudtam volna, ami biztos, hogy nem normális. Én észrevettem, hogy le van neki tapadva, csak akkor még nem tudtam, hogy ez a szoptatást is befolyásolja és sajnos nekem valószínűleg ezért nem is indult be rendesen a tejem. Mire felvágattuk már késő volt.
Én ugyan így voltam.Csak annyi különbséggel hogy én 2 hónapig zokogva kezdtem neki minden szopinak,annyira fájt.Nem kívánom senkinek.A végén már azt mondtam,hogy képtelen vagyok így szoptatni,akkor inkább tápszer.Na én akkor álltam át a b. védőre. 1 hónapig használtam és a cicim hozzáedződött az új fajta igénybevételre és simán el tudtam hagyni.
Ha nektek bevált,akkor miért akarsz visszaállni a sima szoptatásra?Hidd el,a védőnők sokszor annyira "okosak" tudnak lenni,hogy borzasztó.Majd te is kitapasztalod.Semmivel nem jobb,ha üvegből eteted mint ha védővel szoptatnál.Biztos vagyok benne,hogy neked is időre van szükséged,hogy megszokja a cicid a dolgokat és magától rendeződik a dolog.Lehet ez 1 hónap vagy akár 5.
Sokkal jobb,ha szopizik ,főleg ha van is tejed,mint hogy üvegből kapja meg.
Én 3 gyerekkel szenvedtem az elején 3 hétig, most már meg sem érzem.
A védőnő jót akart, meg akarja előzni a szoptatási problémákat, amit a bimbó védő okozhat. Én is azt javasolnám, hogy hagyd el és szoktasd hozzá a melled. Nehéz, de az eredmény nagyon jó.
Ezen szinte mindenki átesik amúgy.
Mindenképp szakmai segítséget kellene kérned! Ha lehetne, személyesen, de telefonon is nagyon hasznos lenne. Szinte biztos, hogy a mellre tétellel van gond, azon viszont lehet javítani, csak kitartás és türelem kérdése. Én a helyedben ezzel próbálkoznék meg először.
Ha ez hosszabb idő alatt és segítséggel sem sikerül, akkor pedig inkább védővel szopizzatok. Tudod, a szoptatás sokkal-sokkal több, mint csupán anyatejes táplálás.. ha egyetlen módod is van rá, inkább a "segédeszközös" verziót válaszd, mint az üvegezést.
Fejéssel is fenn lehet tartani a tejet, és van, akinek hosszabb távon is sikerül, de nagyon macerás tud lenni... Nagyon rendszeresnek és kitartónak kell lenned, rengeteg időt vesz el maga a fejés, az előkészítés, a mosogatás stb. Persze ez a lehetőség is sokkal jobb még, mint a tápszer, de ha van módod (és most még nagyon is van!), mindenképp a fentiekre bíztatnálak, sokkal könnyebb és célszerűbb lenne!
Inkább a bimbóvédő, mint a szenvedés.
Én kb. 3 hét után jöttem rá, hogy nekem arra van szükségem, mert annyira befelé fordul a bimbóm, hogy képtelen volt a kis súlyú, besárgult babám rácuppanni. Addig fejtem, fejtem, cumisüveg. A bimbóvédő nagyon jól megoldotta a gondomat. Nem zavart be, 8 hónapig szoptattam. Akkor sem azért lett vége, mert a bimbóvédőnek köze lett volna hozzá.
10 hónapja bimbóvédővel szoptatok, bár más okból. Van ismerősöm, aki másfél évig fejte a tejet a Babájának.
Szerintem is kéne, hogy lásson egy profi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!