Gyakorlott Anyukák, nekem mit ajánlanátok?
Kicsit összezavarodtam, hogy melyik is lenne a legjobb.
Az első fiamat nem tudtam csak minimális ideig szoptatni, most várom a másodikat és szeretném ha sikerülne. Gondoltam, hogy veszek mellszívót is, hátha segít, mivel sok helyen olvastam, hogy már a kórházba is beviszitek magatokkal. Ezen kívül bevetem a homeopátiás bogyókat is, no meg az igény szerinti szopit.
A kérdésem, hogy milyen mellszívóval érdemes kezdeni? Kézi v. gépi? Nekem nincs nagy mellem, nem tudom ez befolyásolja-e? Használtan is nézegettem már, esetleg ha valakinek lenne eladó? (főleg Budapest)
Én Avent Isis kézi mellszívót vettem, mindenki azt ajánlotta ez a legjobb. Már megvolt a babám mikor megvettem, mivel akkor lett rá szükség. Egyébként az én tapasztalatom szerint a tejserkentésben a sorrend:
1. nagyon sok pihenés, enélkül a többi semmit nem ér!
2. sok folyadék, nekem az első hetekben napi 4-6 litert ajánlott a doki
3. tejserkentők, én urtica urrens ch5-öt használtam és laktorherb teát ittam
4. igény szerint szoptattam, volt hogy 2 mellből is, a legjobban a baba ingerli a mellet, jobb mint bármilyen mellszívó vagy fejés.
Kívánom, hogy minél tovább tudd szoptatni a babád, én már 11,5 hónapja teszem. Persze ez testi adottság is, ha neked nem sikerül ne bántsd magad, mert a legtöbb esetben nem az anyuka hibája, ha nem tud szoptatni!!! Mellesleg nekem kicsi mellem van, de ez szoptatás szempontjából teljesen tök mindegy! :D
Boldog babavárást!!!
Nekem is Avent Isis kézi mellszívómk van. Viszont én bevittem a kórházba is és már a 2. nap használtam.
Szerintem sokat segít, ha már rögtön a szülés után szoptatni kezded a babádat, ilyenkor csak egy-két kortyot szopik, de az az előtej nagyon fontos nekik, továbbá segít beindítani a tejtermelést. Kérd magad baba-mama szobába a kórházban, így tudod szoptatni annyiszor, amennyiszer a babád kívánja és kikerülhető, h. teáztassák, cumiztassák.
A továbbiakban az első válaszoló tanácsait alkalmazhatod, jókat írt. Én csak tejserkentő teát iszom (laktoherb, fitolac, babylove), de a homeopátiás golyót is csak jót tehetnek.
A lényeg a sok pihenés és rengeteg folyadék. (én napi 6-7 litert iszom).
Eleinte szoptathatsz mindkét mellből, aztán be fog állni a baba az egy mellből való evésre, ha már beállt a melled is a kereslet-kínálatra.
Sikeres szoptatást kívánok, de addig is boldog babavárást!
hát igen, fő az önbizalom... meg amit írtatok. Köszönöm mindenkinek. Remélem sikerülni fog nekem is.
Minden jót kívánok Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!