Ti abbahagynátok ilyen esetben a szoptatást? Ha én tenném nagyon kegyetlen lennék?
Figyelt kérdés
3 hete a bal mellem be van gyulladva, már a második antibiotikum kúrát kapom. Egész nap fáj a mellem ,oly annyira ,hogy alig bírok azzal a kezemmel tenni venni valamit. Sőt pár napja a jobb mellembe meg tejkő lett ami meg szoptatás alatt okoz iszonyatos fájdalmat.
A baba hasfájós (6 hetes)lett ezért egész nap engem kíván, így nem igazán tudom betartani az orvosi utasításokat,mint a pihenés,borogatás, fejés,főleg kézzel stb. Attól is félek,hogy a baba nem lakik így jól és nem fejlődik majd rendesen. Kimerülés és érzelmi összeroppanás lassan elér :(
2012. nov. 24. 23:01
11/14 anonim válasza:
Szerintem ezt olvasd el, hátha segít.
12/14 anonim válasza:
Szerintem meg azért van határa mindennek. Legalább eddig kapott a babád anyatejet. De nem kell magad és a szervezeted teljesen tönkretenni, szerintem rád nagyobb szüksége van. Szóval én is abbahagynám. Utána ha jobban vagy sokkal jobban tudod őt gondozni. A tápszer sem méreg és a te esetedben jobb megoldás mint az hogy a babád mindig a fájdalmat és kimerültséget érzi rajtad.
13/14 anonim válasza:
Szia kedves kérdező! Én tudom, mi az a tejkő, nekem is meggyűlt vele a bajom. Volt is miatta mellgyulladásom. Kértem a dokitól és a védőnőtől is segítséget, de értelmeset abszolút nem kaptam. Nem tudtam sehogy aludni a fájdalomtól, nem tudtam emelni a kezem, sírtam, sírtam és sírtam, mindeközben kerestem a megoldást. Volt amikor a kislányom ki tudtam szívni és megoldódott a gond, de volt hogy nem. Egyik alkalommal gondoltam veszek egy jó meleg fürdőt. Annyi vízbe feküdtem, hogy a mellemet is ellepje rendesen. Elkezdtem masszírozni a fájó, begyulladt mellem és észrevettem, hogy bizony ott egy tejkő (mert ezelőtt nem tudtam, hogy ilyenem van) a bimbóm egyik tejcsatornácskájának a végén. Nem tudott a lyukon kijönni, így elkezdtem a bímbómat nyomkodni két ujjal, szóval összenyomtam és úgy fejtem a tejet és így kijött a tejkő. De csakis a bimbót nyomkodtam. Ezt így folytattam tovább és meglepetésemre kb. 20 tejkövecske jött ki és könnyebbültem meg nagyon. Így már nem fájt. Legközelebb ha elkezdtem érezni, hogy be fog gyulladni a mellem, vagy már be is gyulladt, mindig ugyan így nyomkodtam ki a köveket. Egy jó darabig tartott ez az állapot, de ahogy kezdett csökkenni idővel a tej mennyisége, mert pl hozzátápláltam, úgy múlt el a tejkő is. 14 hónapig tudtam szoptatni, ezután a lányom már nem kért belőlem:-) Esetleg ha van még kérdésed, írj nyugodtan privátba is! Sok sikert!
14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó. Nem tudom hogyan, de fürdésnél masszíroztam és mikor törölköztem akkor láttam ,hogy kijött :) de ha visszatérne megpróbálom amit írtál.
2012. dec. 4. 20:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!