Az mennyire ártalmas ha mindig bimbővédővel szoptatok?
nem semmi baja nem lesz....
Én 6 hónapos koráig szoptattam babámat védővel, aztán valahogy leszokott, én sem értettem hogy...Csak egyszer a nélkül adtam neki, és ment neki.De én is nagyon sokat kínlódtam, mondták, hogy nem jó, szokjak le, de egyszerűen nem ment,fájt, a pici nem tudott úgy szopizni...aztán mikor nem érdekelt már a dolog, úgy voltam vele, hogy legalább anyatejet kap,akkor kezdett rendeződni minden:)talán mert nem görcsöltem.
De sokan vannak akik végig azzal szoptatnak, akár 1-1,5 éves korig is.
Dehogy ártalmas :) Téged se zavar az evőeszköz, igaz? :)
Arra azért ügyelj, hogy kapjon elég ingert a melled, nekem apadni kezdett kicsit a tej (9 hónap védős szoptatás után), úgyhogy most szaporítok.
Ha a tejmennyiséget nem csökkenti, hogy használod, akkor más akut gond nem várható. (Bár arról épp nem tudok, hogy mondjuk a fogaknak okoz-e kárt, de talán nem használod összességében annyit, hogy az számítson.)
Mondjuk úgy szoktuk javasolni, hogy azért időnként meg lehet próbálni elhagyni a védőt, ha sikerül. Pl. elalvásnál, félálomban lelopni a ciciről és simán szoptatni tovább. Vagy szopi közben megpróbálni hirtelen levenni, hátha nem veszi észre. Illetve nálam szemszer akkor sikerült, amikor a lányom elkezdett fogzani és a kézrágással megszokta a bőr-érzést a szájában. Onnantól már elfogadott csupaszon is.
De, ha nagyon megszokta a védőt, lehet, hogy az elején nem lesz túl kellemes a sima szoptatás, ugyanis a védőt is máshogyan kell használni, mint a cicit. (Vagyis másfajta szopási technikát tanult meg a babád.) Esetleg több próbálkozás után sem fogja elfogadni vagy nem tudja rendesen szopizni védő nélkül.
Tulajdonképpen nem tragédia, ha nem tudjátok elhagyni, tényleg van, aki végig védővel szoptat. De én azért azt javaslom, te is tegyél néha-néha egy próbát, hátha megy. Nélküle mindenképp kényelmesebb és egyszerűbb.
De valóban, a lényeg, hogy szopiztok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!