Mit tegyek ha nem lesz még tejem?

Ha megszületik a baba, lesz tejed. De szerintem ha ilyen korán születik, akkor tápot fog kapni.
Remélem minden rendben lesz veletek, majd írj.

Ha megszülsz, lesz tejed is. Viszont nem akarlak elkeseríteni, de ha ennyire koraszülött lesz, úgyis koraszülött osztályra(pic) kerül, amíg fel nem erősödik.
Mi más okból kezdtük így, császárral. A 2. naptól kezdve fejtem géppel, 3 óránként, éjjel is és mindent lefagyasztottam, és mikor hazajöhettünk, oda is adtam. A kórházba majd be is viheted és oda fogják adni neki.
A cicizést sem fogja elfelejteni, nekünk 3 hét kórház volt, és csak mielőtt hazajöhettünk, akkor kezdhettünk szoptatni, mégis azonnal tudta, hogyan kell.
Ha mégsem, erre is meg lehet tanítani.
Fel a fejjel, szedd össze minden erőd, és ha kérdésed van, írj privit, szívesen segítek! DRukkolok!

3-as vagyok. Elnézést kedves kérdező, nem ide akartam válaszolni:O)
1-es is én voltam.

Kedves Kérdező:)!
Megértem, hogy aggódsz, de fontos tudnod, hogy a szoptatásban semmi sem végleges, mindig van megoldás:). Linkelek pár cikket, hogy tudj "készülni":).
ELőször is, a szülés, vajúdás folyamat az elsősorban, ami a tejtermelés beindulására jelet ad, és a hamari mellre helyezés.
"A tej termeléséért a prolaktin nevű hormon, a tej leadásáért pedig az oxytocin nevű hormon a felelős. Mindkét hormon az agyalapi mirigyben termelődik és a csecsemő szopása - a mellbimbó idegvégződéseinek ingerlése - indítja el elválasztásukat.(...)"innen: [link]
MÁsodszor, az eleinte ürülő előtej, a kolosztrum a legtöbb babának elég addig, amíg be nem indul a tejtermelés, amit pedig leghatékonyabban a minél hamarabbi mellre helyezés és minél többszöri szoptatás segíti a leginkább.
"Kolosztrum - amire minden újszülöttnek szüksége van
A kolosztrum sárga színű, ún. előtej, amit az anyamell már a várandósság alatt termelni kezd. Szülés után azonnal a baba rendelkezésére áll. Koncentrált táplálék, amely oly sok ellenanyagot tartalmaz, hogy az Egészségügyi Világszervezet a „baba első védőoltásának” nevezi. A kolosztrum a baba összes tápanyagszükségletét fedezi az első napokban."innen: [link]
Harmadszor, ha a babád koraszülött lesz, ha ennek erős az esélye, akkor a fejés megtanulásával, a lelki készülődéssel sokat segíthetsz magatokon:
"(...) Egyes Anyáknak a szülést követően nagyon hamar beindul a tejelválasztásuk, annak ellenére is hogy császármetszéssel szültek illetve a baba korábban jött a vártnál. De nincs ez mindig így.
Ekkor komoly munkára, támogató környezetre van szükség a kicsi számára olyan fontos anyatej biztosításához.(...) kezdjünk a szülést követően minél hamarabb, rendszeresen fejni(...)Fontos, hogy a koraszülött babák az eleinte lefejt előtejet (kolosztrumot) megkapják, mivel ez olyan védőanyagot tartalmaz, mely véd a fertőzésekkel szemben és a fejletlen immunrendszerű koraszülöttek esetében ez kiemelt fontosságú. Mivel ez igen kis mennyiség is lehet, ezért érdemes a minimális mennyiségű (akár 1-2 ml) előtejet fejés után fecskendőbe felszívni, melyet a nővérek szívesen odaadnak a babának szondán keresztül.
(...)Akkor sem szabad elkeseredni és abbahagyni a fejést, ha eleinte semmi, vagy igen kevés mennyiség fejhető csak. A rendszeresség és kitartás a siker kulcsa.(...)"innen: [link]
"Csodálatos módon a koraszülötteket szült édesanyák tejének összetétele különbözik az időre szült anyukák tejétől, nagyobb a fehérje-, zsír-, energia- és immunanyag-tartalma, több ásványi sót és kevesebb laktózt tartalmaz. Enzim tartalma miatt könnyebben emészthető. És ami a leglényegesebb, számos olyan az idegrendszer és a retina fejlődéséhez szükséges alkotóelemet tartalmaz, amit egyetlen tápszer sem tud pótolni. Ezzel magyarázható, hogy a későbbiekben vizsgálva az anyatejjel táplált koraszülöttek az értelmi fejlődést mérő teszteken jobban teljesítenek, mint tápszerrel táplált társaik. Kevesebb fertőzésen esnek át, kisebb eséllyel alakul ki náluk a koraszülötteket fenyegető szembetegség, és átlagosan kevesebb napot is töltenek a koraszülött osztályon, mint a tápszeres babák.
Mivel a nagyon éretlen koraszülötteknél az első időszakban nem számíthatunk arra, hogy az emlő stimulálása a szoptatások révén valósuljon meg , kulcskérdés, hogy a szülést követően minél előbb ösztönözzék az anyát a rendszeres, legalább naponta 6 alkalommal történő fejésre. Az az ideális, ha az első fejés a szülést követő 6 órán belül megtörténik! Különösen jó hatása van az éjszakai fejésnek, ennek kapcsán ugyanis sokkal nagyobb mértékben emelkedik a tejtermelődést irányító prolaktin hormonnak a szintje, mint a nappali időszakban"innen: [link]

Nagyon szépen köszönöm a linkeket!!!
Elvileg azért nem fektetett be a doki mert mire beértünk hozzá,már nem tapasztalt szivárgást(nem szinezödött el a csík).Erre azt mondta h lehetséges h összeforr maga a burok ha csak kis repedés van rajta...este fél10kor fogadott minket és azt mondta h ha több nem szivárog el akkor inkább legyek otthon hogy nyugottabb legyek..de ennek ellenére mondta h azért készüljünk...anyum se érti igazábol(5en vagyunk tesók tehát szült egy párszor)hogy ha meg még sincsen akkor baj akkor meg minek mondja ezt a koraszülést...meg furcsa neki h betadin kúpot kaptam...mert ö azt méhszájsebnél kapott...de lehet a fertözés megelözés miatt...igazából alig mondott valamit ami pedig nem jellemzö a dokira.A férjem is megfigyelte.Egyenlöre szerencsére semmi sem lett rosszabb és nem volt szivárgás vagy görcs,de csak wcre menni kelek fel.Reméljük nincsen hatalmas baj és legalább a 36.hétig kibirja a pici.Február elsö hetére kellene jönnie...nem lenne jó egy decemberi megindulás...

Kérdező, drukkolok én is!
Ha gondod lesz, bátran keress meg telefonon egy tanácsadót, ők részletesen el tudják mondani, mire figyelj korababa esetén.
www.lll.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!