Nem fordúl még midig 6 hós babám?
Mi az hogy ül és nem forog még?
Maga ül fel vagy ülteteted?
A baj inkább az üléssel van tönkre teszed a gerincét 6 hósan még képtelen felülni magától.
Amozgásfejlödés agyból történik, nem a gyerek izmzata számít. Az aki ülteti a gyereket vagy nem hagy teret a gyereknek ott lesz lemaradva a gyermek. pl mint nálatok.
Hátról hasra fordulás történik 4 hósan
hasról hátra 5 hósan
kúszás 7 hósan
térdelés, ülés, mászás 8 hósan
felállás 9 hósan
egyedül elindulás 13 hósan
persze lehet külömbség, de ezt mind az agy irányítja és nem az anyuka. 4 hósan az agynak már elég érettnek kellett volna lennie hogy a gyerek felhúzza a lábait majd oldalra kilökje, és össze guzsorodva a hasára forduljon.
Hasonló módon történik a vissza fordulás is.
A kúszás egy egyszerü folyamat, ott csak elkezdi váltott kézzel elöre küzdeni magát.
a következö bonyolult agyi folyamat hogy felnyomja magát négykézlábra. amikor ez megtörténik akkor kidobja a popókat oldalra és már fel is ült. majd elkezd hintázni kutya pózban és elindul elöre (vagy hátra).
szóval elég baj ez anmit teszel vele, föleg hogy nem hagyod önállóan fejlödni, és a gerincét is tönkre teszed.
Mi gyógytornára jártunk emiatt. Mindenképpen ajánlom, hogy nézesd meg egy gyógytornásszal. A gyerekorvos is tud ebben segíteni szerintem.
A lányomat ő utalta be gyerekneurológiára, majd onnan gyógytornára.
Egy idő után biztosan megtanulna magától is megfordulni, de lemaradása lenne. A gyerekek a mozgásuk során fejlődnek, ismerkednek a tárgyakkal, külvilággal. Ha a mozgásban elmaradás van, ezek megismerése is később kezdődik. Én fontosnak tartottam a tornát.
Ültetni ne ültetsd fel, minél többet legyen hason.
Pont most szó róla egy műsorba, hogy az alvás közbeni testhelyzet tök mindegy a fejlődés szempontjából. Akkor nem használja az izmait, hiszen alszik! Igenis hasra kell (kellett volna) tenni, akkor is, ha sír! Könyörgöm, ne ültesd, ha magától nem tud ülni.
Mindkét gyerekem utált hason lenni, de azért 5-10 percekre bizony letettem őket és közben próbáltam szórakoztatni, énekelni neki, érdekes játékot elé tenni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!