Kisfiam 5hónapos, fejlődik, hízik. El kezdtétek már ilyen idősen a gyümölcsök bevezetését?
Kisfiam csak szopizott idáig,szépen hízik(több mint 500gr-ot egy hónap alatt)az orvos az 5hónapos státuszon mégis azt mondta hogy kezdjem el a gyümölcsök bevezetését.
Nagyobbik kisfiamat nem tudtam csak 2.5hónapos koráig szoptatni,kapott kiegészítésnek tápszert.Ő már 3hónaposan kezdte a barátkozást a gyümölcsökkel.De csak szopós csecsemőnél ha elég a tej nemrég még az volt a "divat"hogy csak 6hónap után kell elkezdeni a hozzátáplálást,mert addig elég a tejcsi.Ti hogy csináltátok?Véleményeket,tapasztalatokat várok!!
Ha, ahogy írtad, szépen hízik, van tej, akkor én vérnék még vele, főleg most ősszel/télen. Lehet, hogy nyáron, gyümölcsszezonban, ha nagyon érdeklődne, adnék frissen termett gyümit, de így szerintem várj még vele:).
Egy hónap is sokat számít a bélflóra kiépülésében, érésében.
Mi is így vagyunk, ahogy most te. Nekünk a 4 hónapos státuszon keveselték az 500 gramm hízást, csak anyatejes. Nehezen akartam belemenni, de végül 4,5 hónaposan elkezdtük a gyümölcslevet kóstolni. Egy hétig csak az alma levét kóstolta a babám, aztán 1 hétig a őszibarackot (még nyáron pürésítettem és fagyasztottam jégkockákban) aztán most pedig a sütőtököt kóstoltuk, ma már volt krumpli is. Most egy 5 hónap 1 hetes. Nem bántam meg, hogy elkezdtük... A who még mindig a 6hónapos korig kizárólagos anyatejes táplálást részesíti előnyben.
Eddig nem maradt még ki egy szopi sem, úgyhogy még mindig megvannak a meghitt közös perceink, viszont jó látni, hogy mennyire ízlenek neki az ételek amiket készítek.
Hallottam már olyan ORVOSI véleményeket, hogy ha 7.hónap környékén találkozik a baba először gluténnal, akkor nagyobb a veszélye a lisztérzékenységnek. Ezért érdemes a hozzátáplálást elkezdni már 4,5 5,5 hónap környékén, mert mire a gluténes ételek jönnek addigra már 6-6,5 hónapos baba.
Mielőtt bárki kioktatna ezzel kapcsolatban, jelzem, hogy én is csak hallottam.... nem vagyok dietetikus, nem értek hozzá.
MÁsodik vagyok.
A gluténkérdéshez,bár nem erről kérdezett a Kérdező, de ha már előkerült: óriási a félreértés:(
"25 (!) nagykockázatú, tehát mindkét szülői ágon öröklötten hajlamot hozó kisbabát. És minden bizonnyal nagyon helyes ez ellen tenni valamit, de könyörgöm, ne 25 gyermekre végzett vizsgálat alapján, az egészséges, kockázatmentes csecsemők kárára!!!!…… 17-26. hét között javasolta, hangsúlyozva annak fontosságát, hogy a csecsemő a kiegészítő táplálék bevezetésének időpontjában és azt követően is szopjon.(...) Már miért kellene attól tartani, hogy egy 4 hónaposan szopó csecsemő 6 hónaposan már egyáltalán nem fog anyatejet fogyasztani? Ha csak nem tud itt valaki valamit….pl, hogy úgyis fel kell írni tápszert, mert nem lesz elég a tej/ le fog lassulni a kisbaba gyarapodása a 3. hónap körül (már nem fog havonta 1 kg-ot hízni – ó, jaj) és a napi 500ml tej, ami kell a megfelelő gyarapodáshoz (?) nem fog rendelkezésre állni. A szende olvasó kedvéért elárulom, hogy ezek mind olyan csacskaságok, sőt, veszélyes tévhitek, melyek ügyes szuggesztióként alkalmazva valóban alkalmasak arra, hogy a hatékony szoptatástámogatás útjába álljanak. És nem, ezek a szavak nem a tápszerreklámokban olvashatók egyedül, nem, ezeket a varázsszavakat bizony a mi, közpénzen fizetett egészségügyi dolgozóink sulykolják a mamáknak munkaidejük jelentős részében. (itt is elmondom, tisztelet a kivételnek)(...)"
innen: [link]
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!!!
Kicsit azért tisztábban látok!:-))
Szép napot nektek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!