Adjam neki a cicit vagy ne?
Szia!
Én a következőt szoktam tenni. Én nekem se elég a tejcsim, van hogy étkezéseket kell kihagyni. Ilyenkor "várok" ,hogy jó sok tejcsi összejöjjön. Amikor még nincs elég tejcsi, de éhes a babám, akkor csak tápit kap. Tehát vagy tejcsi vagy tápi. Ált. az esti vacsiadag is tápi, mert 7kor fürdünk , 11 felé meg leszívom a tejecskét. Ezt aztán eltárolom a hütőbe, és ha kevés lenne neki szopikor, akkor azt is odaadom mellé. 1 teljes tejcsis kajcsit kap akkor :) De nálam is megzavarja a anyatej+ tápi... vagy-vagy; nekem ez jött be.
Próbáltál ilyen szoptatós teákat?
Nagyon sokat segít az is, hogy ha Te sok folyadékot fogyasztasz. Tedd nyugodtan a melledre a kicsit, ennek főleg megnyugtató szerepe van.
A babák ösztönösen tudják mi a jó nekik!Ha szopi után nem fogadja el a tápit, egyszerűen nem éhes!Nincs előirva hogy mennyit kell enni, minden baba más.A mérlegeléssel csak magadat idegesíted.Hidd el ő tudja hogy mennyit egyen!Ne a cicit vond meg tőle hanem inkább a tápszert.Minél gyakrabban mellre teszed,még ha pár percre is, annál több tejed lesz.Bízd a babára a dolgot!
Hidd el tapasztalatból mondom, mi is tápszerrel jöttünk haza a kórházból és csak a saját kitartásomnak köszönhetem, hogy még szopik (6hós).Ha vársz a mellretevéssel amig "összejön" egy etetésre veló azzal azt éred el hogy kevesebb tejed lesz!A mell soha nem ürül ki, a tej a szoptatás alatt termelődik.Minél gyakrabban üríti a mellet annál több lesz.
Olvass utánna a neten a szoptatásról.
www.lll.hu
Vagy csak úgy érzed hogy nincs.
Ha úgy érzed hogy semmi nem megy ,de ragaszkodsz a szoptatáshoz,kérd ki egy szoptatási tanácsadó véleményét is.
Szoptass, szoptass, szoptass!!!
Csak ez az egyetlen igazi "csodaszer", ami tejet csinál. Persze egyél, igyál eleget, de alapvetően az inger hatására termelődik a tej. Ha kevés van, akkor érdemes 1,5 óránként szoptatni, ha elegendő, akkor lehet ritkítani a baba igényei szerint. Megpróbálhatod, hogy szopiztok, adsz neki egy pici tápit, pont annyit, hogy ne sírjon. 1,5 óra múlva megint szopi (ha csak 1 percet szopizik az is jó) és annyi tápi, hogy megnyugodjon. És ezt csinálni pár napig. Még hatásosabb, ha szoptaníttal adod a tápit, mert akkor még több inger éri a mellett. És persze pihenj sokat, ha tudsz.
2 hónapig tápis, de azóta csak szoptató anyuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!