Tápszer vagy szenvedés?
Fejtsd ki bövebben....
Fáj a szoptatás??Az 1-2 hét elmúlik.Megéri kivárni.
Nincsen tejed és azért szenvedtek??Mert akkor pedig elöszször szoptass amennyi van,aztán tápszer.próbálj fejni,hogy több tejed legyen.
Mitől szenvedsz? Mert, ha attól, hogy fáj a mellbimbód, mert sebes, akkor megértelek. Én 4 hónapos koráig iszonyúan szenvedtem a sebes bimbótól Semmitől nem múlt el! Nagyon sokszor mondta mindenki (védőnő, orvos), hogy adjam fel a szoptatást, mert iszonyú csúnya volt.
Ma már nem biztos, hogy újra így csinálnám, lassan hét hónapos, s nem igazán hajlandó enni sem, csak szopizni. S néha jó lenne, mivel állandó migrént is hozott a szoptatás, így ha gyógyszert kell szednem, akkor a baba is kap belőle.
Írd le mi a probléma.
idegesít a szoptatás.
Nem érzem felemelönek.
Állandóan az idegbetegség határán vagyok.
2 honapos a fiam.
Hát bizony a szoptatás fárasztó, rengeteg energiát vesz el. De igazából megéri!
Próbálj kicsit pozitívabban gondolkodni, s hogy ezzel jót teszel a babának. A tápszerezés időigényes, nem lehet mindenhol elővenni, s a gyereknek sem olyan jó!
Kitartás!!! Pár hónap, s könnyebb lesz! Meg egy baba sem szopik 10 éves koráig, itt hónapokról van szó!
Nem az a baj, hogy:
-nincs elég tej, ezért a pici sírva fejezi be a szoptatást, és azt sem tudod, hogy mennyivel pótold;
-a kevés tejed is elfolyik a melltartódba két szoptatás között;
-fáj;
-begyullad a melled;
-nagyon fogysz, rossz a kedved, gyengének érzed magad???
Én sajnos így voltam vele. Eleinte nagyon jó érzés volt, hogy a kezdeti nehézségek után végre tudom szoptatni a babám. Aztán egyszercsak fogyni kezdett a tejem, én meg próbálkoztam persze minden elérhető tejszaporító cuccal, de nem váltak be, hanem én is fogyni kezdtem (40kg voltam a szülés után 3 hónappal!!!).
Bűntudatom volt, rosszul éreztem magam. Tiszta ideg voltam már akkor, amikor hozzáfogtam szoptatni. A kicsi meg egy idő után magától nem akarta a cicit, mert egyszerűbb volt az üvegből inni a tápszert.
Nagyon, nagyon utáltam a végére az egészet. Amikor már nem kellett neki a cici, akkor fejtem még egy hónapig kb, és odaadtam neki üvegből. És még ez a napi 50-60 ml is csöpögött:(
Végül maradt a tápszer, és azóta én tényleg nyugodtabb vagyok. Nem mellesleg a kisfiam is kiegyensúlyozottabb lett. Gondolom, mert nem volt mindig éhes...
Szerintem - bár biztos nem értenek velem egyet sokan - ha hasonló a gondod, jobb a tápszer, mint az egész napos kínlódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!