Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Gyakorlott anyukák! Miért ordít?

Gyakorlott anyukák! Miért ordít?

Figyelt kérdés
2 hetes a babám. napja ordit. vagyis 2 napja csak egész délután, ma meg ugy néz ki, hogy egész nap. csak anyatejet kap. 75ml a napi adagja 7 -szer szopizik egy nap. alkalmanként 60-80 között eszik. Kaja után egy órával már ordít. Nem jó a tejem? Vagy keveset eszik? Vagy szomjas? ma adtam neki kamillateát. átmenetileg segített de ujra kezdte. de közben meg olyan mintha álmos, de nemtudna elaludni. amióta ilyen nyűgös a kakija sincs úgy mint elötte. csak kevés, inkább pukizik. Hasfájós? Adhatok neki vizet a tejcsi mellé? a védönö szerint nem. mit csináljak?
2012. okt. 27. 10:19
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem hasfájós. büfizik rendessen? én köménymagos teát adtam neki attól volt puki rendessen. ha felhuzogatja a lábait akkor a hasa fáj. ha nemtud kakilni tornáztathatod is a lábaival. told fel a hasához párszor igy beindulnak a belek. vagy hasra is teheted és simogatod a hátát az is jó. én a karomba tettem úgy hogy hason volt és közben simogatttam a hasát. remélem tudtam segíteni.
2012. okt. 27. 10:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A babád még nagyon kicsi. Lehet hasfájós, lehet nem tud alkalmazkodni a külvilághoz. Másképp pedig nem tudja elmondani ezt, csak sírással.

Hogy mit tehetsz? Türelmes vagy és kitartó!

Figyeld őt, próbálkozz, és ne hidd, hogy te vagy a hibás, vagy hogy a tejeddel van gond.

Ő még aprócska, mindenben szoknia kell még az életet. Neki is nehéz.

A hasfájásra vannak különféle praktikák.

Olvass utána, többféle lehetőséged van. Hátha beválik valamelyik (pl. hasfájás elleni cseppek, simogatás, hosszabb böfiztetés stb.)

Lányom nagyon sírós volt, nagyon sokáig. Rossz volt, nehéz volt. De túléltük! Idő kellett míg megismertem, kiismertem, rájöttem nagyjából mi lehet a baja, és mit kell csinálnom. De ehhez tanulnom kellett, és a lányomnak is. Idő, idő...és jobb lesz!

Szerintem vizet nem kell adnod, attól nem lesz jobb.

2012. okt. 27. 10:26
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha a karodban is sír, akkor tényleg lehet, hogy hasfájós. Ez a délutáni sírás főleg erre utalhat. Próbáltad megszoptatni, amikor felsír, akár egy órával is az előző kaja után? Simán lehet, hogy délutánra kevesebb lesz a tejed, erre első körben a gyakoribb szoptatás a megoldás.

A víz elég megosztó téma, szerintem nem lesz tőle baja.

2012. okt. 27. 10:27
 4/8 anonim ***** válasza:

2 hetesen kezdte a hasfájós korszakát a kislányom. Pocak masszázs, tornáztatás sokat segíthet. Infacol, espumisan szintén jó. Legvégső esetben a szélcső.

Mivel csak anyatejes, a kaki lehet 10 naponkénti is, ezen ne aggódj. Az anyatej 100% természetes anyag és szinte az egészet feldolgozza a szervezete.

Vizet szerintem is felesleges neki adni, nincs olyan meleg, elég az anyatej.

Mivel ilyen picit, még valószínű (ahogy már írták) a közelséged is nagyon fontos neki.

Borzalmas az időjárás, erre is érzékenyek nagyon.

Nem könnyű az tuti, de türelem, türelem, türelem!

Amúgy gratula a picihez, boldog babázást! :)

2012. okt. 27. 10:32
 5/8 anonim ***** válasza:
A vízre nem azért írtam, hogy ne add, mert baja lenne tőle, csak szerintem az ordítás megszüntetésében nem fog segíteni.
2012. okt. 27. 10:34
 6/8 A kérdező kommentje:
azt elfelejtettem, hogy egy hét alatt hízott 400 gr-ot. szóval nem gondolnám, hogy olyan rossz a tejcsim.....
2012. okt. 27. 10:38
 7/8 A kérdező kommentje:
azért köszönöm a válaszokat. hasfájós lehet 2 hetesen? azt hittem, hogy késöbb alakul ki. de a lábait nem huzza fel sírás közben, és igen a kezemben is sír....
2012. okt. 27. 10:42
 8/8 anonim ***** válasza:

2 hét körül már kialakulhat a hasfájás.

Lányomnak 8 naposan kezdődött, több dokinál is voltunk, és mindig a hasfájás volt a diagnózis. Úgyhogy 2 hetesen már bőven lehet hasfájás.

2012. okt. 27. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!