Gyakorlott anyukák! Miért ordít?
A babád még nagyon kicsi. Lehet hasfájós, lehet nem tud alkalmazkodni a külvilághoz. Másképp pedig nem tudja elmondani ezt, csak sírással.
Hogy mit tehetsz? Türelmes vagy és kitartó!
Figyeld őt, próbálkozz, és ne hidd, hogy te vagy a hibás, vagy hogy a tejeddel van gond.
Ő még aprócska, mindenben szoknia kell még az életet. Neki is nehéz.
A hasfájásra vannak különféle praktikák.
Olvass utána, többféle lehetőséged van. Hátha beválik valamelyik (pl. hasfájás elleni cseppek, simogatás, hosszabb böfiztetés stb.)
Lányom nagyon sírós volt, nagyon sokáig. Rossz volt, nehéz volt. De túléltük! Idő kellett míg megismertem, kiismertem, rájöttem nagyjából mi lehet a baja, és mit kell csinálnom. De ehhez tanulnom kellett, és a lányomnak is. Idő, idő...és jobb lesz!
Szerintem vizet nem kell adnod, attól nem lesz jobb.
Ha a karodban is sír, akkor tényleg lehet, hogy hasfájós. Ez a délutáni sírás főleg erre utalhat. Próbáltad megszoptatni, amikor felsír, akár egy órával is az előző kaja után? Simán lehet, hogy délutánra kevesebb lesz a tejed, erre első körben a gyakoribb szoptatás a megoldás.
A víz elég megosztó téma, szerintem nem lesz tőle baja.
2 hetesen kezdte a hasfájós korszakát a kislányom. Pocak masszázs, tornáztatás sokat segíthet. Infacol, espumisan szintén jó. Legvégső esetben a szélcső.
Mivel csak anyatejes, a kaki lehet 10 naponkénti is, ezen ne aggódj. Az anyatej 100% természetes anyag és szinte az egészet feldolgozza a szervezete.
Vizet szerintem is felesleges neki adni, nincs olyan meleg, elég az anyatej.
Mivel ilyen picit, még valószínű (ahogy már írták) a közelséged is nagyon fontos neki.
Borzalmas az időjárás, erre is érzékenyek nagyon.
Nem könnyű az tuti, de türelem, türelem, türelem!
Amúgy gratula a picihez, boldog babázást! :)
2 hét körül már kialakulhat a hasfájás.
Lányomnak 8 naposan kezdődött, több dokinál is voltunk, és mindig a hasfájás volt a diagnózis. Úgyhogy 2 hetesen már bőven lehet hasfájás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!