Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Csak a bedurrant mellbe van...

Csak a bedurrant mellbe van sok tej?

Figyelt kérdés
2 hete szültem, eddig be volt durranva, most 2 napja olyan puha. A babám szopizik alkalmanként kb. 70ml-t. Az, hogy puha, azt jelenti, hogy nincs már tele? Megy el a tejem? Mit tehetnék ellene? Iszom a Laktoherb és Mecsek teákat, sok folyadékot. Homeós bogyót végső esetben kezdem el szedni. Addig valamilyen jó tanács? A babám kb. 2 max. 3 óránként szopizik, igény szerint napi 12-szer kb. Fejni nem fejek. Vagy kellene? Védőnő szerint napi 1-szer kellene.
2012. okt. 26. 16:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az a normális, hogy puha lesz. Amikor beáll a kereslet -kínálat, ez épp 2-3 hetes korban szokott lenni.

Teljesen ok minden.

Ha igény szerint szoptatsz, akkor nem kell fejni sem, pont annyi tej lesz, mint amennyi a babának kell.

2012. okt. 26. 16:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem inkább arról van szó, hogy beállt a kereslet-kínálat, és a szervezeted már nem termel túl.

Nekem az első babánál kellett fejnem, mert nagyon sok tejem volt, mondjuk valószínűleg a fejéssel rá is segítettem, hogy még több lett, 8 hónapig még tejadó is voltam. 21 hónapig szopizott a lányom.

Most a 2. babánál csak a kórházas napok alatt fejtem, mert akkor volt a tejbelövellés, és muszáj voltam. Most 8 hetes a kisfiam, igény szerint szopizik, első hónapban felhízta a 2 havi mennyiséget, és puha a mellem.

Narancslé szuper a tejmennyiség növeléséhez, és minél több alvás.

2012. okt. 26. 16:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem sosem durrant be! 4 hónapos a lányom, de egy esetet leszámítva teljesen puhák a melleim. Eleinte én is azon aggódtam, hogy elég-e a tejem (sőt, hogy van-e egyáltalán tej a puha melleimben?!). Aztán meggyőztem magam, hogy minden rendben. Most 4 hónapos és 7400 a lányom (3200-zal született). Anyatejen kívül semmit nem kapott és azt is csak a mellemből. Ha elfogadsz egy tanácsot, hagyd abba a méregetést, mert ez a legnagyobb gyilkosa az anyatejnek! Az ember elkezd stresszelni, hogy csak ennyit vagy annyit evett, holott amikor zsírosabb a tej, kevesebb is elég például. Ha elmegy az önbizalmad, hamar követi a tejed is sajnos... Egyébként én sem fejtem még soha, mert nem volt rá szükség! Igény szerint szoptatok, nem nézem az órát. Bízom benne, hogy ő tudja, mikor és mennyi táplálékra, testkontaktusra van szüksége és úgy látszik, működik :).
2012. okt. 26. 16:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nagyon örülök annak, hogy amit én gondoltam, azt tanácsoltátok ti is, csak nekem nem volt bátorságom eddig eltenni a mérleget. De megerősítést kaptam tőletek, és nem fogom méregetni minden egyes evésnél ezentúl. A nettó súlyát mérem le hetente. Még egyszer köszönöm nektek! Csak szoptatni fogok továbbra is a babám igénye szerint, ahogy eddig is. Az alvás a legnagyobb problémám, mert van egy 3 évesem is, és éjjel is még többször ébredünk a picivel.
2012. okt. 26. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!