Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás vagy cumisüveg?

Szoptatás vagy cumisüveg?

Figyelt kérdés
Miért olyan fontos,hogy szopizzon a baba? Miért nem jó a lefejt tej?
2009. aug. 6. 15:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem a lelki kötődés kialakulása a baba részéről.Ennyi lenne a szerepe,az én párocskámnak is csak sír a cicin többféleképpen is próbáltuk nem megy.Légyszi ne írjátok,hogy rossz a technika ,mert nem igaz.Ha így folytatnánk akkor nem lelki kötődés ,hanem lelki trauma lenne a babának.1 hetesek vagyunk.
2009. aug. 6. 17:39
 12/16 A kérdező kommentje:
Akik a cumisüvegre szavaztak le lettek pontozva...szóval a többség itt is ugy gondolja,hogy szopizni kell!
2009. aug. 6. 17:44
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

17.39-nek Ha nem lenne tápszer és cumisüveg,mit tennél?

Ha az első hét elteltével sem javul vagy éppen rosszabbodik a sebesedés.

* Ha a baba nyelve le van nőve, nem tudja eléggé kinyújtani, és nem képes körülölelni a bimbót. Helyette a szájpadláshoz szorítja, ettől lesz sebes.

* Ha a baba cumizavaros, ugyanúgy akar mellből szopni, mint a cumisüvegből: nem kapja be eléggé, ínyével rászorít, nyelvecskéjével kifelé löki a bimbót. Kerüld a cumihasználatot!

* Próbálj javítani a szoptatási testhelyzeten, a szopástechnikán. Fekve nem lehet minden mellformával jól szoptatni. Ülve talán jobban tudsz segíteni a kezeddel.

* Ha elfertőződnek a kezdetben csupán jelentéktelen sérülések, viszketést, váladékozást, fokozódó fájdalmat tapasztalsz. A sérülés mellgyulladás kiindulópontja is lehet!

2009. aug. 6. 18:02
 14/16 anonim ***** válasza:
57%

Az első hónapban 2x sebesedett ki a mellbimbóm, már majdnem feladtam mert csillagokat láttam szopinál.Folyton kentem, és váltogattam a mellet.

Imádom szoptatni, most mult 6hós és csak szopik!

Semmihez sem fogható az a meghitt összebújás!

Ha fejsz, az nem ugyanúgy stimulálja a mellet.A baba mindig többet ki tud szopizni.

A szoptatásnál nincs egyszerűbb, higénikus,a tej mindig megfelelő hőmérségletű, a szoptatás segíti az állkapocs fejlődését stb.Ha tudsz szoptatni, vétek egy babát megfosztani ettől.

Fejni plussz macera.

2009. aug. 7. 12:21
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem egyszerübb a cumisüveg.
2009. aug. 12. 11:39
 16/16 anonim ***** válasza:
Nálam kizárólag csak cumisüveg jöhet szóba.
2009. dec. 30. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!