Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hol lehet a TGYÁSom?

Hol lehet a TGYÁSom?

Figyelt kérdés
2 hónapig rendesen kaptam. Hó 6-án megjött. Most még sehol sincsen... :( OTPs vagyok, a számlámra kapom. Van akinek még nem jött meg? Mi lehet a baj, ha eddig mindig megkaptam?
2012. okt. 10. 23:24
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat, de béna vagyok. Az egyéb kérdésekhez akartam tenni!!!
2012. okt. 10. 23:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha attól kérdeznéd, akinek utalnia kellett volna?
2012. okt. 10. 23:42
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget!!! Telefonon nem elérhetőek és a 2 hónaposommal nem tudtam bemenni a héten. Gondoltam megkérdezem, más is járt-e így.

De tök aranyos vagy, hogy válaszoltál!

2012. okt. 11. 00:12
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem teszek fel új kérdést, hadd kérdezzem meg itt:

Mikor kell igényelni a Tgyást, és hol? Munkáltatónál? Kell hozzá bevinni valami papírt? Még szülés előtt, vagy majd utána? Ha október végén szülök, november elején már kapni fogom? Bocsi, csak már semmit nem értek.

2012. okt. 11. 07:23
 5/8 A kérdező kommentje:

Szia!

Munkáltatónál kell igényelni, én ott igényeltem.

Amit vinnem kellett:

- kiskönyv (fénymásoltunk belőle, mi minden oldalt biztonság kedvéért, de pl. olyan adatok kellenek belőle, hogy a szülés várható időpontja stb...)

- orvosi igazolás

- lakcím-, taj-, személyi igazolvány másolata

Nekem ezek kellettek. DE!!!!! A tgyást lehet szülés előtt igényelni 28 nappal. Tehát már benyújthatod. 2-3 hét múlva kaptam is az első összeget.

Én is 28 nappal szülés előtt igényeltem, csak azt tudom, ekkor hogyan kell igényelni, azt nem, hogy mi van, ha szülés után adod be.

Ami FONTOS: ha előbb igényled, a baba születését követően utólag el kell küldened egy orvosi igazolást és a születési anyakönyvi kivonatát, hogy tényleg megszületett... Ha elmulasztod, nem utalnak tovább!!!

Szép szülést kívánok, kérdezz nyugodtan, ha tudok még segíteni!

2012. okt. 11. 07:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Ma megjött reggel a tgyásom, ha valakit érdekel! :D:D:D:D
2012. okt. 11. 07:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ! Már nincs egy hónapom szülésig, úgyhogy arról lecsúsztam. :) Az egyszeri 60ezer körüli összeget, mikor kapjuk, és azt hol kell kérni? Bocsi, több kérdésem nincs!:) Köszönöm!
2012. okt. 11. 07:49
 8/8 anonim ***** válasza:

[link]

Itt is van nyomtatvány anyasági támogatás igényléséhez.

Ha van munkáltatód ott is be tudod adni, vagy egyből az államkincstárhoz kell küldeni. Mellékelni a kért igazolásokat (születési anyakönyvi kivonat, igazolás a terhesség alatti négyszeri terhességgondozásról) Ezt csak szülés után tudod intézni.

A TGYÁST már a kiírt időpont előtti 28 naptól igényelheted, bármikor akár a szülés várható időpontja előtt 1 héttel is. Nem vagy róla lecsúszva. Ez 168 napig jár. Aki később igényelte, az tovább kapja, aki előbb, az korábbi időponttól kaphat GYED-et.

Kell, hogy a háziorvos kiállítsa a TGYÁS-hoz az igazolást, illetve ha megszületett a baba, akkor értelemszerűen a születési anyakönyvi kivonat kell.

Elég jól le van írva a kitöltési útmutatóban, hogy milyen okmányokat kell csatolni.

2012. okt. 11. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!