Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem kevés ez? Kb.650-750 ml...

Nem kevés ez? Kb.650-750 ml tejet eszik/nap.

Figyelt kérdés
4 hónapos mult a Kislányunk, 6,7 kg. és az uóbbi jópár hétben igen keveseket eszik. Néha lefejt tejet is adok, azt talán picivel jobban megeszi, de azt se nagyon akarja pluszban. 2 hónapos korában evett ennyiket. Ennek ellenére azért gyarapszik, de nem tudom elég e ez a mennyiség Neki?
2009. aug. 5. 23:02
 1/8 A kérdező kommentje:
Először arra is gondoltam hogy kevesebb a tej, vagy nehezebben jön, de úgy látom ezzel nincs gond. Egyszerűen abba hagyja egy idő után az evést, és nézelődik, beszélget... minden úgy néz ki jobban érdekli. Néha viszont kapkodja a fejét, mintha tényleg nehezebben jönne. Fejni viszont egész jól tudok. Szóval nem értem...
2009. aug. 5. 23:04
 2/8 anonim ***** válasza:
ugyanez volt nálunk is ilyen korban, csak a kisfiam nem hízott szinte semmit, így most délben kap gyümölcsöt, este tejpépet azóta hízik és kiegyensúlyozottabb. Ő is csak nézegetett a cicin, meg beszélgetett, egyszerűen ennyi kellett, több nem, de azóta is cicizik és kb. ugyanannyit eszik mint a te babád, most 21 hetes
2009. aug. 5. 23:37
 3/8 anonim ***** válasza:

Lányom pár nap múlva lesz 5 hónapos 6 és fél kiló és

megmondom őszintén nem tudom mennyit eszik meg egy nap.

Ha éhes, akkor adok neki cicit.

H éjjel kér (nem mindig) akkor is.

Sokat mozog (forog, próbál kúszni).

Egyszerűen lehetetlenség lemérni mennyit eszik, vagy azért mert ordít, hogy éhes, vagy mert 1 mp alatt lefordul a mérlegről.

Hetente egyszer mérem a súlyát.

2009. aug. 6. 08:21
 4/8 anonim ***** válasza:

előző

Cicizés közben gagyog, vigyorog, markolászik, csipked, minden elvonja a figyelmét, de ez a"korral jár".

2009. aug. 6. 08:22
 5/8 anonim ***** válasza:
Kislányom most lesz 6hónapos. Két hete nálunk is minden a feje tetejére állt. Azt mondta a dokink hogy "sztrájk",és pár nap vagy hét alatt rendeződik. Most minden más érdekli csak a szopi nem. Amíg rendesen ömlik a szájába addíg nyeli, ha ez csökken akkor elengedi a cicit és nézelődik, vigyorog, beszélget.... Az első pár nap majdnem a falnak mentem, tömni akartam hogy egyen még, de hiába. Nem szabad abba a hibába esni hogy pótolsz, mert sokkal kevesebb lesz a tejed. Inkább fejjél szopik után hogy a mennyiség fenn maradjon. A kislányom is elég jó étkű baba, több mint egy liter volt az adagja egy nap, most meg ha szopizik fél literre valót akkor sokat mondok.... Majd elmúlik ez az időszak, csak várni kell. Próbáld meg más testhelyzetben szoptatni, csendes helyen,félhomályban, esetleg akkor mikor álmos. Vagy ha már alszik akkor csempészd be neki a cicit. Délelőtt nem érdemes szenvedni vele, inkább délután több alkalommal próbálkozni, akár 1,5óránként. Nekünk bejött amiket leírtam, már javultak a dolgok.
2009. aug. 6. 12:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia. Az én 4 hónapos kisfiam már 2 hónapja csinálja ugyanezt. Csak cicit fogad el és kizárólag esti lefekvéskor max. 80 ml tápszert. Az anyatejből egy nap 540-560 ml között szokott enni és ha fejre állok akkor sem lesz több a fogyasztása, pedig úgy látom lenne még mit kiszívnia. A fejés pedig nekem nem nagyon sikerül...

És a pláne, hogy így is gyarapodgat, nem őrült tempóban, de növünk. 2930 gr-ról már 6080 gr-ra nőtt.

Kénytelen vagyok neki elhinni, hogy ez tényleg elég, mert megtömni úgysem tudom. Persze állandó kétségek közt gyötrődöm, hogy nem lesz-e baja neki, mert kánikulában van mikor kevesebbet eszik, és vizet se fogad el.

Ami megnyugtat, hogy legalább megkínáltam és csak elfogadná, ha éhes-szomjas lenne.

Szóval nem könnyű, de azt hiszem bízni kellene a babában, hogy mit szeretne és hogyan, és nem annyira figyelembe venni az előírt adagokat.

2009. aug. 6. 13:02
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen, korábban mindegy volt hogy a férjem ki-be járkál, szól a tv vagy bármi, de most tényleg jobb ha csak erről szól a dolog mert minden elvonja a figyelmét. Próbálkoztam már a gyakoribb etetéssel is, de nem igazán jött be. Csak még jobban szenvedtünk. Nálunk lassan már egy hónapja ez a helyzet, de hála égnek azért gyarapodik így is szépen( kaki alig van, pedig korábban napi több is volt uh. lehet hogy ennyire hasznosítja azt a keveset is ). Gyümit, zöldséget még nem akarok adni, és hát igen a lefejt tejet is tegnap önthettem ki egy adagot mert felolvasztás után abból se akart nagyon enni. Pedig az aztán tényleg ömlik a szájacskájába. Szóval fura a helyzet, mindíg megfogadom hogy nem veszek elő fagyasztott tejet, de aztán amikor annyira nagyon keveseket eszik, mégis megteszem. Többnyire azért megissza lassacskán. Hát nem egyszerű... Azon én is gondolkodtam hogy nem kéne méricskélni csak egyszer egy héten, mert már mindíg félek amikor a mérlegre teszem, de aztán csak méregetek végül. Hát majd meglátjuk... Remélem megjön az étvágya :)
2009. aug. 6. 13:06
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát igen... úgy látszik a nagykönyvben előírt adag nem mindenkinél jön be. Csakhát az a fura hogy régen olyan szépen evett még többeket is.
2009. aug. 6. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!