Szoptatás alatt átkerülhet a baba szervezetébe a candida gomba? Szabad ilyenkor candida kúrát alkalmazni? Ha igen, hány hónapos kórtól? A babám még csak 6 hetes!
Szülés óta borzasztóan kivánom a csokoládét (és általában az édességeket) ami az én esetemben azért tragédia, mert egy kicsi cukormennyiségtől is azonnal kiújul bennem a candida gomba fertőzés.
Sajnos még nem találtam xilyt-es csokoládét -ismer vki ilyet?
Hát itt több mindent nem értek.
Egyrészt a Candida gomba minden egészséges szervezetben jelen van, maximum leszaporodhat a kelleténél jobban.
Másrészt a xilit is cukor, csak nyírfacukor.
De hogy érdemben válaszoljak:
a babádnak semmi baja nem lesz, ha cukrosat eszel, bár olyanról már hallottam, akinek a babája nem bírta a kakaót, szóval ez előfordulhat.
Amúgy meg nézz szét a diétás pultokon és keress olyan édességet, ami kizárólag édesítőszerrel készült. Vagy vegyél édesítő szert és süss azzal valami finomságot. Ennyit tudok javasolni.
Az első válaszolónak: először is köszönöm a véleményed, javaslatod.
Igen, persze a xilyt is cukor, de az egyetlen ami nem táplálja a gombákat.
Szoptatás alatt lehet diétázni, de szerintem ne itt kérdezd meg hogy hogyan, és mikor, hanem szakembertől, dietetikus orvostól (hangsúlyozom orvostól és nem kuruzslótól. Ilyen orvos általában belgyógyászok között van).
Az egyik válaszadónak mondom, hogy a xilitet nyírfacukornak hívják ugyan, de az nem cukor. A xilit cukoralkohol, és az érdekessége, hogy a bacik, gombák nem képesek felhasználni, mert ugye nem cukor, más a molekulája...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!