Mennyit várjak két etetés között?
Tegnap volt 3 hetes a kisfiam. Szopizni nem akar, fejem neki a a tejet és cumisüvegből kapja. Naponta 7x eszik, egyre nagyobb mennyiségeket. A dilemmám az, hogy ha mondjuk az előző evés után 2 órával felkel, és egyértelműen jelzi, hogy éhes, adhatok-e neki tejet (majdnem úgy, mintha igény szerint szoptatnám ugye), vagy mindenképp próbáljam még húzni fél-egy órát az evést.
Szerintem most növekedési ugrás is van, nem lehet, hogy azért is éhezik meg korábban? Ma éjjel is egy órával korábban kelt, mint szokott.
2 órán belül nem szerencsés neki adni, mert az előző, félig emésztett tejre kerül a friss és ez hasfájást okoz
2 órán túl bármikor adhatsz neki
Szia!
Neked mennyit eszik a babád?
Nekem most lesz pénteken 4 hetes,én is 1,5-2óránként etettem,de nagyos sokat hízott...így a doktornéni és a védőnő tanácsára tartom a 3 órát...Ha később ébred,akkor 4-5órát is kitol néha 2 etetés között.
Éjjel 1-2* kel enni.Tiéd?
Sírás,mennyit sír?
Az enyém 100-130 között eszik 1,5 hetesen is 80-90-eket evett már.Szóval így betartom a 3 órát,a cicimnek is így jó :)
Üdv!
Eleinte én is néztem az órát hogy mennyi idő telt el és jaj a 2órát várjuk ki!Aztán rájöttem hogy hülyeség!Igény szerint akarok szoptatni?Igen!akkor úgy adok neki!Több helyen is olvastam hogy egyes babáknak nagyon gyors a kis emésztésük és akár 45perc alatt is megemésztik a tejet!
És ráadásul az én kislányom az a típus aki többször eszik keveset így közel 5hósan még mindig 2,5-3óránként eszik!
Szóval szerintem nem kell húzni az időt!te sem akkor eszel amikor harangoznak nem?
Én kialakítottam az alvás-evés-játék menetrendet és így minden ébredés után kap enni!
Ha pl.front van akkor meg van olyan hogy szinte 1,5óránként kér és úgy nyugszik meg!
Csak figyeld az ő kis jelzéseit és bízz az ösztöneidben!
csináld úgy, ahogy a legjobbnak látod, minden gyerek mást kíván. ha éhesnek látod, akkor nyugodtan etesd meg.
lányommal lehetett picit húzni az időn, nála minimum 2 óra elteltével bevált a szopi.
fiam tud úgy üvölteni, hogy fél óra múlva is isnkább mellre teszem.
de ideálisnak a 2-4 óra közötti időt mondanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!