Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyit várjak két etetés között?

Mennyit várjak két etetés között?

Figyelt kérdés

Tegnap volt 3 hetes a kisfiam. Szopizni nem akar, fejem neki a a tejet és cumisüvegből kapja. Naponta 7x eszik, egyre nagyobb mennyiségeket. A dilemmám az, hogy ha mondjuk az előző evés után 2 órával felkel, és egyértelműen jelzi, hogy éhes, adhatok-e neki tejet (majdnem úgy, mintha igény szerint szoptatnám ugye), vagy mindenképp próbáljam még húzni fél-egy órát az evést.

Szerintem most növekedési ugrás is van, nem lehet, hogy azért is éhezik meg korábban? Ma éjjel is egy órával korábban kelt, mint szokott.

2012. szept. 25. 10:46
 1/7 anonim ***** válasza:
33%
Legalább a 2 órát várd ki. De ha mindig előbb akar enni, akkor lehet,hogy nem elég neki a tejed.
2012. szept. 25. 10:54
 2/7 anonim ***** válasza:
47%

2 órán belül nem szerencsés neki adni, mert az előző, félig emésztett tejre kerül a friss és ez hasfájást okoz

2 órán túl bármikor adhatsz neki

2012. szept. 25. 11:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi! A 2 órát akkor mindenképpen kivárom. A tejet lefejem és cumisüvegből kapja. Mindig kicsit többet rakok bele, ami nem kell már neki azt otthagyja (tehát nem gondolnám, h kevés neki a tejem).
2012. szept. 25. 11:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Neked mennyit eszik a babád?

Nekem most lesz pénteken 4 hetes,én is 1,5-2óránként etettem,de nagyos sokat hízott...így a doktornéni és a védőnő tanácsára tartom a 3 órát...Ha később ébred,akkor 4-5órát is kitol néha 2 etetés között.

Éjjel 1-2* kel enni.Tiéd?

Sírás,mennyit sír?

Az enyém 100-130 között eszik 1,5 hetesen is 80-90-eket evett már.Szóval így betartom a 3 órát,a cicimnek is így jó :)

Üdv!

2012. szept. 25. 13:33
 5/7 anonim ***** válasza:

Eleinte én is néztem az órát hogy mennyi idő telt el és jaj a 2órát várjuk ki!Aztán rájöttem hogy hülyeség!Igény szerint akarok szoptatni?Igen!akkor úgy adok neki!Több helyen is olvastam hogy egyes babáknak nagyon gyors a kis emésztésük és akár 45perc alatt is megemésztik a tejet!

És ráadásul az én kislányom az a típus aki többször eszik keveset így közel 5hósan még mindig 2,5-3óránként eszik!

Szóval szerintem nem kell húzni az időt!te sem akkor eszel amikor harangoznak nem?

Én kialakítottam az alvás-evés-játék menetrendet és így minden ébredés után kap enni!

Ha pl.front van akkor meg van olyan hogy szinte 1,5óránként kér és úgy nyugszik meg!

Csak figyeld az ő kis jelzéseit és bízz az ösztöneidben!

2012. szept. 25. 16:31
 6/7 anonim ***** válasza:

csináld úgy, ahogy a legjobbnak látod, minden gyerek mást kíván. ha éhesnek látod, akkor nyugodtan etesd meg.

lányommal lehetett picit húzni az időn, nála minimum 2 óra elteltével bevált a szopi.

fiam tud úgy üvölteni, hogy fél óra múlva is isnkább mellre teszem.

de ideálisnak a 2-4 óra közötti időt mondanám.

2012. szept. 26. 14:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Amikor nekem volt 3 hetes a kislányom, kb. nekem is 7-szer evett 2 óránként, amikor a két etetés közötti időt próbáltam csökkenteni a védőnő javaslatára, úgy próbáltam tartani a 3 órát, mert szépen hízott, de volt, hogy 1 óra múlva újra evett volna,szóval nem éheztettem, később sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem igaz, hogy sosem lakik jól, valami nem stimmel, nem szívta ki eléggé a tejet, lehet, hogy nem tudta, és így hamar megéhezett. Azóta fejem neki én is, de van, hogy ciciből eszik, de sajnos kell pótlást is kapnia, azóta, ma már 7 hetes, kivárja a 3-3,5 órát is, 150-et szokott enni, szóval, ha 3 órán belül valamiért felsír, nem kezdem el megint eteni, hanem itatom vízzel vagy babateával és sétálok vele. Azóta lakik jól, amióta pótlást is kap, bár örülnék neki, ha csak anyatejet enne. Éjjel már 7-8 órákat is alszik.
2012. szept. 27. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!