Anyukák, akiknek a gyerkőce sokáig szopizott:végül magukat választották el, vagy ti őket? És mikor?
Ők választották el magukat. Én tandemban szoptattam, amikor a pici befigyelt még szopizott a nagy. Eleinte nagyon jó volt, mert nekem rengeteg tejem volt és az első gyereknél sokat szenvedtem. Ha nem a gyerek akkor a mellszívó volt rámkötve és így is fájdalmasan feszült. Amikor együtt szoptattam a kettőt, a nagy megoldotta a problémát. Aztán 3 éves lett (a kicsi 1,5), amikor a nagyobb szoptatása már engem kezdett zavarni. Igaz, ő csak otthon evett már, de nekem kezdett kényelmetlen lenni. Aztán 4 éves kora előtt picivel egyszerűen elfogyott.
A mai napig mondogatja, hogy milyen jó volt hozzám bújni és milyen finom volt a tej. A kicsinek erről már nincs emléke.
"Nála az az érdekes,hogy napokig elvan nélkülem,de ha itthon vagyok,akkor reggel,délben, este kiköveteli magának a "teecit"."
Nekem is ez volt! A nagyobb már engem is zavart, próbáltam volna leszoktatni, de azért nem erőltettem jobban, mert erős volt a testvérféltékenység és tuti kiakadt volna, ha a kicsinek szabad, neki meg nem. Olvastam olyan tanácsokat, hogy pár napra vigye el valaki a gyereket, mire hazajön nem is akar szopizni. Nem a fenét! Anyukám elvitte 4 napra, szuper jól megvoltak, se sírás, se cici emlegetése, egy könnycseppje se volt ezalatt...
Hazajöttek és ugrott rám mint egy kiéhezett oroszlán.
40 hónapig szopizott a lányom és teljesen magától választódott el. Nem a tejem fogyott el, egyszerűen ő nem kérte már.
Hozzáteszem, közben már egy tanévet lehúztam esti tagozaton, úgy, hogy kéthetente 3-4 napig nem voltam itthon. De így is kitartott, mondjuk én örültem ennek. 24 hós kora óta szopizott reggel-este, és csak a végén volt, hogy napi 1x, illetve kétnaponta kérte. Mindössze másfél hét alatt állt le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!