Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha igény szerint szoptatok az...

Ha igény szerint szoptatok az hogy működik?

Figyelt kérdés
Szóval ha mondjuk akkor adok neki cicit mikor kéri,de van úgy ,hogy nappal többet alszik mint öt óra akkor ne ébresszem föl,csak akkor etessem ha magától ébred,és ha többet alszik akkor nem lesz baja ha később eszik?Köszi a válaszokat.
2012. szept. 23. 14:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha igény szerint szeretnéd szoptatni, akkor ne ébreszd fel. Semmi baja sem lesz, ha később eszik, Ő érzi, hogy mikor éhes. Én is az igény szerinti szoptatás pártján állok.
2012. szept. 23. 15:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha a baba normál súlyú, egészséges, és rendesen fejlődik, akkor az "igény szerint" az valóban azt jelenti, hogy akkor, és annyit eszik, amikor és amennyit ő akar. Nem tragédia, ha pl. egész éjjel alszik, és nem kel fel enni, ahogy az sem, ha napközben kihagy egy evést.

Nekem kis súlyú babám született. Az elején nekem 2 óránként etetnem kellett, aztán pedig, amikor már hízott egy picit, akkor is oda kellett figyelnem arra, hogy éjjel is egyen legalább egyszer (de magától is felkelt). Aztán ahogy behozta a lemaradást, már nem kellett erőltetni semmit. Mégis, továbbra is szépen fejlődik, pedig 3 hónapos kora óta nem kel fel éjjel enni...

2012. szept. 23. 16:15
 3/3 xStefix ***** válasza:

Részben úgy, ahogy írod.

Illetve: igény szerint szoptatni ezen felül azt is jelenti, hogy nemcsak evésre adod a cicit. Bármikor, amikor a babád szopizni szeretne (mindegy, hogy éhes-szomjas, álmos, fáradt, fáj valamije, magányos stb., azért kéri), akkor megszoptatod.

Innentől pedig el is dobhatod az órát. :)

2012. szept. 24. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!