Mit lehet enni szoptatas alatt? A babam nagyon hasfajos, mer nem tudom mit egyek. Hogy ne fajjon a pocija
Azt biztosan tudod, hogy "K" betűseket (karalábé, kel, karfiol stb.) és hüvelyeseket (borsó, bab) nem javasolnak.
Illetve sokan nem tudják, de vigyázni kell a paradicsommal, a csokival és a sima tejjel is, sógornőm pl. fél éve nem iszik tejet, mert kikészül tőle a kicsi gyomra.
Én nagyon sok leves ettem anno, főzelékeket, fasírtot, Brokkolit, sóskát, spenótot, tököt, cukkinit pl. simán lehet enni.
De az a rossz hírem van, ha ilyen típusú a babád, majdnem mindegy, mit eszel, akkor is hasfájós lesz az első 2-3 hónapban.
A dokim azt mondta, hogy ami engem puffaszt, az a babát is fogja. De inkább attól lesz hasfájós, mert levegőt nyel és még nem tud úgy böfizni-pukizni.
Én ettem mindent, kb 2hónapig használtunk infoacolt szopik előtt, attól mindig jókat büfizett evés után :) Aztán kinőtte a hasfájós korszakot.
S biztos, hogy attól fáj a pocija, amit te eszel?
Lányom nagyon hasfájós volt, én is azt hittem, hogy miattam. Már a végén nem ettem semmit sem jóformán, de a gyerek akkor is üvöltött.
Tehát ő alapvetően hasfájós volt, független attól mit ettem.
Én azt gondolom, hogy azokat hagyd ki az étrendedből, ami téged is puffaszt vagy bánt. De ne vonj meg mindent magadtól.
Sajna próbálkozni kell. Viszont ha mindig csak este jön elő a hasfájás, nagyjából ugyanakkor, akkor az nem a kajától van, hanem kólika.
Édeskömény tea, infacol, BioGaia, gripe water - ezekkel próbálkozhattok.
Kitartás, kinövi! :)
Előttem szólót még az espumisannal kiegészíteném, illetve szerintem nagyon fontos a kitartó büfiztetés. Nem csak egy büfi lehet bent, hanem kettő-három is, és ha azok bent maradnak,az is fájhat. Illetve szerintem sem a kaja számít leginkább, hanem egyszerűen a hajlam. 3,max 4 hónapos koráig kinövi. Az enyém 2 általam megevett kajára reagált egyértelműen, az a cseresznye volt, és egy óriás tábla milka. Azon kívül még a töltött káposztára sem, viszont teljesen random szerűen fájt a hasa bármikor.
Tarts ki, nem miattad van! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!