Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi tehetnék, hogy ne szopjon...

Mi tehetnék, hogy ne szopjon órákig?

Figyelt kérdés
6 hetes kisbabám csak 2 hete szopizik, aminek rettentően örülö. Viszont egy szopi elhúzódik másfél, két óráig is. Nagyon kimerítő. Mit lehetne tenni, hogy gyorsabb legyen? Nem igazán marad energiám foglalkozni is vele szopi után. Vágy más is jár hasonlóképpen?
2009. júl. 31. 21:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
megértem a helyzeted velem is igy volt!ez ellen nem tudsz tenni,mert ö addig eszik amig éhes..néha elalszik közbe,de mikor felébred egyböl fojtatja az evést!idövel elmulik,csak kitartás...
2009. júl. 31. 21:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
MEgpróbálhatod, hogy rendszeresen 30 perc után elveszed töle a cicidet és utánna vársz valamennyit (20 - 30 perc), és csak utánna hagyod újra. Igy elég hamar rájön, hogy a szoptatás nem állandóan tart - és neki is jobb, mert megtanulja, hogy intenziven szopjon.
2009. júl. 31. 22:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Ismerős a helyzet. :) Az enyém volt, hogy 2,5 órát is szopizott (illetve aludt) a cicin ennyi idősen. A védőnő jól ki is osztott, hogy egy szoptatás negyed óránál ne tartson tovább. De nekem nem sok tejem volt és így azt hittem, több lesz, de sajnos nem lett. :(

Idővel "szabd" rövidebbre az időt, és punktum. :) max. 30 percig hagyd, és utána inkább puszilgasd, simogasd, öleld magadhoz, sétálgass vele. (legalábbis én így rövidítettem egyre az időt).

2009. júl. 31. 22:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors segítséget! Megpróbálom alkalmazni a módszereket. Sokszor úgy érzem, hogy már teljesen jól lakott, de olyan jó neki a cicin. Írtam, hogy még csak 2 hete szopik, azért mert eddig nem fogadta el a cicit, de most le se lehet róla venni. Hát ki érti már ezt. Sajna nincs mérlegem, hogy kiderítsem az igazságot.
2009. aug. 1. 08:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem az jött be, hogy 10-10 perc, egyik mell másik mell. Bufi. Utána 7-7 perc, váltva, utána büfi. Utána 5-5 perc, utána büfi. Na eddig sosem jutottunk, tulajdonképpen kiderült, hogy a 10-10-7-nél már jóllakott :) És megtanulta, hogy nem kell órákig lógni a mellemen azért, hogy jóllakjon :) Illetve te is megtanulod érezni, mikor sziv és mikor csak játszik.
2009. aug. 1. 21:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ha nagyobb és erősebb lesz gyorsabban végez majd a szopival.Kitartás türelem.

[link]

2009. aug. 2. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!