Apad a tejcsim?
Nemsokára 2 hónapos a babóm, és eddig rengeteg tejem volt. Elég volt a szájához érinteni és már dőlt is neki. Az utóbbi 3 napban kisebbek is a cicijeim és úgy látom nem lakik jól... enne, enne de a vége felé már nem jön semmi :( Sőt olyan is volt, hogy a bal cickóból egyáltalán nem jött ! Pedig akkor szívta a babóca.
Mit tegyek ?? :(
Ittam mecsek teát 1 nap kb 5x, de az sem hat már...

Honnan tudod, hogy nem jön? Miből látod, hogy nem lakik jól? Sír szopizás közben/után?
Ha egyik sem, akkor csak túlaggódod. Attól, hogy kisebbek a cicik, még a tej nem lesz kevesebb, csak beáll a kereslet kínálat - emiatt nem ömlik a tej a szájába.
HA nyugodt a baba, akkor elég a tejed.
Onnan gondolom, hogy amikor kiesik a szájából úúúgy keresi a cicit és a kezét a szájához kapja ( ennyi idő után már jól szokott lakni ). És ilyenkor szívja, szívja és sírós hangokat ad ki, hogy hol van már ?
Lehet, hogy nem szívja elég erősen, mert hozzászokott, hogy folyt szinte magától ?

Nekem sajnos nem dölt a tejem de ez nálunk is meg volt, van.
nekem az egyik ok amiért nem szretettt cicizni a babám az a szoptatós párna volt. megfigyeltem ha a hálóban sima párnára teszem mindig elfogadja a cicit, és mikor a szoptatós párnán akkor nem, és ordít.
ami nagyon fura volt 2 hete hogy volt egy olyan nap amikor egyáltalán nem volt tejem. átlagosan 100-50 mili között szokott kiszívni, sajna ennyi van a többi táp, és 2 napig csak 10-20 miliket szívott. pont akkor béreltem mérleget, mert már untam hogy minden órában cicin volt. én is éreztem hogy semmi tej, puha cicik. aztán semmit nem tettem, és egyik reggel elöntött a tej és mint elötte folyamatosan jött a 100-50 milis adag neki.
Szóval szerintem tarts ki, ígyál rendesen, nem kell extrém sokat, de 2 liter körül, és nem kell túl sok szoptatós tea abból max 2x lehet inni naponta. ha tudsz pihenj le szoptatás elött, vagy zuhanyozz le forró vízben.
Ha kell mot tedd óránként cicire, ha akarod hogy ne kapjon tápszert.
Nem szeretném tápszerezni.
Arra gondoltam, hogy szoptatás után még fejek egy kicsit, hogy szükség van még tejcsire...
Köszi a válaszokat ! :)

Cici, cickó, tejcsi, babóca.
No comment.

6 hetes növekedési ugrás.
Szoptass gyakrabban, egyszerre két mellből is, ahányszor csak kell.
Pár nap és valószínűleg javulni fog a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!