Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudom, hogy elég -e a...

Honnan tudom, hogy elég -e a tejem a babámnak?

Figyelt kérdés
2 hét, és megszületik a babám. A következő dolgok aggasztanak: honnan tudom, hogy elég-e a teje, hogy le kell-e majd fejnem...stb.
2009. júl. 30. 15:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha nem elég, majd szólni fog. Sír.
2009. júl. 30. 15:29
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]

A sírás önmagában nem bizonyíték arra hogy kevés a tej.

Figyelni kell mennyi pisis pelus van.

Ismerd meg a tested,hogyan működik a tejképzés.

2009. júl. 30. 15:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Vegyél egy digitális mérleget, ha máshogy nem, ez elég objektíven mutatja hogy eszik-e eleget (150 ml/ kg / nap, persze ez sem szentírás!)Evés előtt- után mérd meg. Plusz hetente egyszer mérd meg pucéran, hogy nőtt-e a súlya.

Szerintem csak a 2.-3. héttől méregesd, amíg nem áll be a tej, nem sok értelme van ezen is idegesíteni magad.

Nálunk nem kellett méregetni, evett, beájult, aludt 3-4 órát, újra evett, újra aludt, nézelődött, evett. Annyit volt cicin amennyit akart, hamar hurkásodott, mi csak a gyerekdoki kérésére méregettük, mert látszott hogy jól mennek a dolgok.

Én nem fejtem, talán csak kétszer, mert evés után lehet érezni hogy üres-e a cici, puha lesz. Ha valahol keményebb maradt 2 kaja után is, akkor fejtem csak, de általában mindent kiszívott.

Készülj fel egy mellszívóval mindenesetre, amikor bedurrannak a cicik, nagyon kellhet hogy lefejj egy kicsit evés előtt, ha nem tudja bekapni a feszes bimbót!

2009. júl. 30. 16:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálunk a mérlegelés nem jött be, mert ha éhes volt, ordított és lehetetlen volt megmérni, pedig digitális mérlegünk van.

Úgyhogy ami napig (5 hónapos) fogalmam sincs mennyit eszik.

Már az is kész tortúra, hogy hetente egyszer le tudjam mérni, most meg rugdos, ize-mozog, lefordul a mérlegről.

2009. júl. 30. 16:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem próbálj meg ne aggódni ezen, először is :) Csak szoptasd kedvetekre, ahogy kéri a cicit. Eleinte eszik, alszik normál esetben, igy ha sir, meg kell szoptatni, ha sokat sir, lehet gyanakodni, hogy még éhes, fáj a hasa, egyebek. De azt az adott helyzet dönti el, meg fogjátok ismerni egymást, addig előre úgysem tudsz felkészülni 100%-osan :) Szóval először csak szoptasd élvezettel, mindkettőtök örömére :)
2009. júl. 30. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!