Milyen gyümölcsöket lehet szoptatás alatt enni? Dinnye? Banán? Barack esetleg? És hogyan tudnám rászoktatni a cumizásra a kis babám,3 hetes, de a bimbóm szívógatja elalvás közben is, és iszonyatosan fájnak már
22 hónapos az unokám soha sem cumit nem szopott, sem az ujját. A cumisüveget sem ismerte, szoptatott baba, még most is este és reggel cicizik.
Mindig hason fektettük és így jól megnyugodott mert felhúzta a kis lábait egészen maga alá, ha görcsölt a pocija.
A mellbimbóid hamarosan megedződnek még egy pici kitartás kell így volt a lányom is. Nem baj ha cicin fog elaludni ez egy borzalmas jó lelki tényező a babának. Vsz. az unokám is ettől olyan kiegyensúlyozott, hogy pici korában hagyták így cicizni. Hamar elfogja hagyni, ahogy nő, mert hamar kiszívja a tejcsit, és el lesz foglalva a nézelődéssel a világgal.
Téves hiedelem, hogy a szoptató anya nem ehet bizonyos ételeket, ez le van írva a tudományos oldalakon is. Kávé, izgató italok, alkohol, cigaretta, ami szigorúan nem. Minden gyümölcsöt és főzeléket, husit stb. ehetsz.
Bármit ehetsz, amit a babád bír, csak próbáld ki egy kisebb mennyiséggel, amit neccesnek gondolsz. (Az én fiam pl. újabban a görögdinnyére és a zellerre reagált rosszul.)
A bimbód majd megedződik, csak amiatt ne szoktasd rá a babád a cumira! Ha nem múlik a fájdalom, ellenőrizd, hogy helyesen van-e cicin a babád. Ha minden klappol, akkor nem lesz se fájdalom, se felázás, akkor se, ha órákat szoptatnál. DE, 3 hét még nem biztos, hogy elég a megszokáshoz, szóval legyél még egy kicsit kitartó! (Én előzőleg 40 hónapig szoptattam, és csak 1 éve hagytam abba, de még így is 6 hétig eléggé fájt a szoptatás.)
A cumit pedig azért ne erőltesd, mert egyrészt megzavarhatja a babád még nem begyakorlott szopási technikáját, másrészt csökkenhet tőle a tejed mennyisége. Te döntesz végülis, de én nagyon nem javaslom, sok gondot okozhat!
Meglepő amit itt olvasok. Azért ez érdekes, hogy bármilyen gyümölcsöt lehet enni szoptatás alatt. Szerintem ezért is van ennyi hasfájós baba, mert az anya nem figyel vagy nehezen tudja betartani az étkezést.Az én babám 7 hetes és ha azt mondom, hogy ez idő alatt sírt 3 órát akkor már sokat mondok. Nagyon figyelek az étkezésemre!!!
Dinnyét, banánt nem lehet enni, mert puffadást okoz! Nem is értem,hogy írhattak ilyet,hogy lehet.
K betűs zöldségek, száraz hüvelyesek, paradicsom,paprika, hagyma, citrusfélék, apró magvakat nem lehet enni és sok tejterméket sem. Ha ezeket betartod nem fog görcsölni a pici pocija.
És ezen felül még arra is figyelned kell,hogy amit eszel ne legyen benne sok cukor, mert ez is megterheli a pocakját.Almát és kevés barackot ehetsz.
Ne szoktasd rá a cumizásra,mint ahogy előttem írták,adjál neki pelenkát vagy alvókendőt.
Bár régi a téma, az érdekesség kedvéért leírom:
Én most járok ebben a cipőben. 8 hetes a babám és hasfájós. Semmit nem ettem, amitől bármilyen kétely felmerült, se tejtermék, se a "K" betűsök, se gyümölcs az almán kívül, se semmi mást, amit ilyenkor "nem szabad enni", mégis hasfájós lett a babám és nem az enyhébb változatú. Hetekig megvontam magamtól mindent, amit egyébként a szervezetem kívánt, csak mert azt hittem ez a helyes és, hogy ezen múlik minden, aztán egyszer csak meguntam és utána érdeklődtem, illetve fokozatosan elkezdtem mindent enni, ami "szigorúan tilos". Az eredménye az lett, hogy nem lett eredménye. Sem rosszab sem jobb nem lett a babának, csak nekem szűnt meg a vitaminhiányom, ami a megvonásoktól alakult ki. Hosszú próbálkozások után kiderült, hogy a babám a tejcukrot nem tudja lebontani, amit az anyatejből kapott. Végig teljesen mindegy volt, hogy mit ettem.
Ezzel nem azt mondom, hogy mindenki bátran egyen mindent, hanem csak azt amit előttem is említettek. Minden baba más és mást bír vagy nem bír. Csak arra nehéz és olykor hosszadalmas rájönni, hogy mi az...
Nekünk szerencsére sikerült. 2 hete semmi bajunk. A tejcukor lebontásában segítséget kaptunk, azóta minden rendben van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!