Ti mit tennétek a helyemben? Többi alább.
Figyelt kérdés
6,5 hónapos ikerbabáim vannak. Egyikük születése után hetekig nem tudott szopni, mert 2 kg-val született. A másik is gyengén szopott, ezért már az elejétől fogva pótolni kellett mindkettőnél. Mindent megtettem, hogy több tejem legyen. 6 hós korukig napi 5x fejtem, napi 2-3 liter szoptatós tea, sör, köményes tojásleves stb. 5 hónaposan elkezdtem hozzátáplálni őket, hogy nem kelljen annyi tápszert enniük. A tejem beindulása után az elején kb. 1,5 babányi tejem volt, ami mostanra napi 350-450 ml -re csökkent. Már nem tudok fejni, mert 6 hós korukban kibújtak mindkettőnél az első fogak, amit iszonyatosan megszenvedtek. Hetekig nappal szinte egész napos sírás, majd az áttöréskor csak Panadol sziruppal tudtak éjszaka aludni. Emellett egyre nehezeb mérni őket a pótláshoz, mert egyrészt már alig férnek rá a csecsemőmérlegre, másrészt egy pillanatig sem maradnak nyugton. Egyértelműen szoptatáspárti vagyok. Imádom a szoptatás meghittségét és tudom, hogy ez a legjobb táplálék nekik. De napi 350-450 ml miatt szerintetek érdemes méricskélni 2 babát napi 5 szoptatás előtt és után? Ugyanis a 350-450 ml úgy jön össze, hogy a kiváltott tízórai és ebéd előtt is szopiznak, mert ha nem szoptatnék, már elment volna a tejem. Ti mit tennétek a helyemben?2012. szept. 4. 12:01
1/4 anonim válasza:
Én szoptatnám őket, mert az jó, egyszerű... Viszont a méricskélést befejezném, hiszen attól ,hogy méred őket többet nem fognak szopizni.
2/4 anonim válasza:
Reggel és este szoptatnám őket, napközben pedig tejpép, gyümölcs, főzelék, aztán 1-2 hónap múlva reggel este tápszer.
3/4 anonim válasza:
Nem méregetném őket már rég, csak szoptatnék. Gondolom nagyjából már tudod, mennyi pótlás kell nekik.
4/4 xStefix válasza:
Szerintem is szopi, de a fejést én se értem már ennyi idősen.... Bízz magadban, tudni fogod, mennyire van szükségük! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!