Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Baj ha a 2hetes Kisfiam 1órán...

Baj ha a 2hetes Kisfiam 1órán át szopik?

Figyelt kérdés
Persze nem egyfolytában,mert ugye meg-megpihen közben a kis Drágám.Azt mondják,h ösztönözzem hogy 20-30perc alatt megegye ami kell neki?Jó de hogy?Én mindig cicire teszem ha kéri.Van mikor kibírja a 3óràt,de van hogy csak 2.Nálatok ennyi idősen volt már kialakult napirend?
2012. aug. 30. 15:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Dettó ugyanez volt nálunk is. :) A fiam szinte 2 óránként szopott és volt, hogy 1 óra hosszat elnyammogott rajta. Mondtam is anyukámnak, hogy nekem van a legaranyosabb mellpiercingem... :D Egyébként a védőnőm azt mondta, hogy arra figyeljek, hogy nehogy kiázzon a mellbimbóm, mert akkor kisebesedhet és el is fertőződhet. De a tejserkentésnek kimondottan jót tesz, ha a baba szopizza, azzal termelődik egyre több. Persze elvileg fél óra ki kéne szívnia a kellő mennyiséget, a többi meg csak komfortszopi, de ha téged nem zavar, nem fáj, akkor nyugodtan. Néhány hét alatt a fiam is belejött és simán ráállt a maga tempójára, 3-4 órántként 20 perc alatt lerendezte. Éjjel viszont nem kelt és sosem cumizott, az ujját sem szopta. Napirendet meg még ne várj egy 2 hetes babától.... :) Jól csinálod, hallgass az ösztöneidre!!!!
2012. aug. 30. 15:34
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem baj. Nálunk is így volt ennyi idősen. Én úgy csökkentettem az időt, hogy először 50 perc után levettem ciciről és ezt tartottuk 1-2 napig, majd 40 percre csökkentettem de ennél rövidebbre nem szabtam az idejét. Idővel, amikor már felfedezi, hogy vannak érdekesebb dolgok is körülötte és hatékonyabban is szopizik akkor majd csökkenti ő az időt önállóan... 10hónaposan már 6(!) perc alatt jóllakott...
2012. aug. 30. 15:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Az kimaradt, hogy ez természetesen csak nappalra vonatkozik. Éjszaka betartottuk a 25-30percet...
2012. aug. 30. 15:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Sztetek az mitől van,hogy ha szopik az ágyban fekve,kilöki a cicit akkor elvileg vége a szopcsinak,felveszem megbüfiztetni egy kis idő múlva leteszem a kiságyba és azonnal kipattan a szeme?Ha meg nem veszem fel a végén büfzni /én közbe is szoktam,ha már szenderedne rajta/ és alányúlok úgy teszem le az ágyba ahogy a nagyágyba volt észre sem veszi.A másik,amit ma vettem észre,h szopi után 1órával megébredt,megint kért evett egy 10 percet,aztán 3,5óra szunya.Máskor akkor miért nem tud így enni?Annyira bonyolult ez a szoptatás,vagy csak nekem?Lesz ebbe valaha rendszer?Édesanyámat idegesíti,hogy össze-vissza eszik,de sajnos nem tudok vele mit tenni.A szájpenész tényleg csípi a fenekét,ha lenyeli?Kérlek segítsetek.Köszi
2012. aug. 31. 17:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez nem össze vissza szoptatás hanem igény szerinti! Jól csinálod mert nem az órát kell nézni hanem a babádat. Anyukád idejében még a 3 óránkénti szoptatást sulykolták de ne hagyd magad! Nagyon pici még ahhoz, hogy napirendje legyen. Majd szép lassan kialakul és akkor beáll egy rendszer a szopikba is de ezt még ne várd jónéhány hétig.

A szájpenészről nem tudok semmit, a kisfiamnak sose volt.

2012. aug. 31. 20:11
 6/7 anonim ***** válasza:

1. válaszoló vagyok

Azért ébred fel, ha fekvésből függőlegesbe emeled, mert megváltozik a testhelyzete és ezt érzékeli. Emiatt van az, hogy a babákat sokan a vállukon altatják és mikor a kiságyba fektetik, kipattan a szemük. :) Az előző válaszoló jól mondta, régen kötelezően betartatták a 3 óránkénti etetést és ha közben a baba sírt, akkor kapott teát, cumit, stb. A 2 hetes baba még egyrészt nagyon pindur, nincs még megszokott napirendje, másrészt te sem mindig ugyanakkor vagy éhes, illetve nem ugyanannyit eszel, nem? Az igény szerinti szoptatás azt jelenti, hogy akkor eteted a babát, amikor ő igényli és annyit, amennyit igényel. Ha óránként, akkor óránként. Egyébiránt annyit tehetsz, hogyha bealszik a cicin és úgy gondolod, hogy még nem evett eleget, akkor ébresztgeted (pl. a fiam sárgaság miatt elég aluszékony volt eleinte, nála az használt, ha a talpát vakargattam, attól még kicsit felébredt) és még próbálod etetni. Így talán többet eszik egyszerre és nem ébred fel hamarabb. De ha 1 óra hosszáig cicizik, akkor végülis ez nálad lehet, hogy felesleges. :)

A fiamnak volt szájpenésze. A szájpenész egyfajta gomba (fehér lepedék a nyelven, szájüregben), ha előjön, akkor kezelni kell a kicsi száját és a mellbimbódat is be kell kenni, mert elfertőzi, de az orvos úgyis elmondja mi a teendő. Ha a szájpenészből kerül a baba pocakjába, akkor az a végbélnyílását kikezdheti, kipirosodik, erre nekem felhívta a figyelmem a védőnőm, ilyenkor Canestennel kell vékonyan bekenni.

2012. aug. 31. 20:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja, még annyit, hogy lehet, hogy amikor felébredt és csak 10 percet szopott és aludt tovább, akkor csak szimplán szomjas volt. :)
2012. aug. 31. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!