Baj ha a 2hetes Kisfiam 1órán át szopik?
Ez nem össze vissza szoptatás hanem igény szerinti! Jól csinálod mert nem az órát kell nézni hanem a babádat. Anyukád idejében még a 3 óránkénti szoptatást sulykolták de ne hagyd magad! Nagyon pici még ahhoz, hogy napirendje legyen. Majd szép lassan kialakul és akkor beáll egy rendszer a szopikba is de ezt még ne várd jónéhány hétig.
A szájpenészről nem tudok semmit, a kisfiamnak sose volt.
1. válaszoló vagyok
Azért ébred fel, ha fekvésből függőlegesbe emeled, mert megváltozik a testhelyzete és ezt érzékeli. Emiatt van az, hogy a babákat sokan a vállukon altatják és mikor a kiságyba fektetik, kipattan a szemük. :) Az előző válaszoló jól mondta, régen kötelezően betartatták a 3 óránkénti etetést és ha közben a baba sírt, akkor kapott teát, cumit, stb. A 2 hetes baba még egyrészt nagyon pindur, nincs még megszokott napirendje, másrészt te sem mindig ugyanakkor vagy éhes, illetve nem ugyanannyit eszel, nem? Az igény szerinti szoptatás azt jelenti, hogy akkor eteted a babát, amikor ő igényli és annyit, amennyit igényel. Ha óránként, akkor óránként. Egyébiránt annyit tehetsz, hogyha bealszik a cicin és úgy gondolod, hogy még nem evett eleget, akkor ébresztgeted (pl. a fiam sárgaság miatt elég aluszékony volt eleinte, nála az használt, ha a talpát vakargattam, attól még kicsit felébredt) és még próbálod etetni. Így talán többet eszik egyszerre és nem ébred fel hamarabb. De ha 1 óra hosszáig cicizik, akkor végülis ez nálad lehet, hogy felesleges. :)
A fiamnak volt szájpenésze. A szájpenész egyfajta gomba (fehér lepedék a nyelven, szájüregben), ha előjön, akkor kezelni kell a kicsi száját és a mellbimbódat is be kell kenni, mert elfertőzi, de az orvos úgyis elmondja mi a teendő. Ha a szájpenészből kerül a baba pocakjába, akkor az a végbélnyílását kikezdheti, kipirosodik, erre nekem felhívta a figyelmem a védőnőm, ilyenkor Canestennel kell vékonyan bekenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!