Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nincs elég tejem délután...

Miért nincs elég tejem délután, kora este? Hajnalban szopi után még le tudok fejni plusz 80-140 ml-t. Abból pótolok, ha kifogyunk ciciből.

Figyelt kérdés

Délutánra, estére nincs tejem, illetve nem elég. Este 10-11-kor van utolsó szopi, utána én is lefekszem. Utána a következő evés után tudok megint fejni, kb délig. Aztán szép lassan annyira kevés lesz, hogy a reggel lefejtből kell hozzápótolni.

Attól lehet, hogy napközben nem pihenek eleget?

Mit csináljak, hogy ne kelljen üvegből pótolni?

2009. júl. 25. 18:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem a pihenés, a nyugodt körülmények vagy a folyadékfogyasztással van a probléma.

Ezeknek próbálj utána gondolni.

Most nem tudok linkelni, de ennek az oldalnak van egy blogja (Beszéljünk róla - cikkek), ahol nagyon jó tejserkentéssel, szoptatással kapcsolatos dolgok vannak.

www.angol-babaruha.hu/blog

Itt kattints a tejserkentés vagy szoptatás címkére!

Szülésznő/Védőnő

2009. júl. 25. 20:20
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan így voltam hetekig. Reggel majd szét durrantam, mert éjjel nem evett kislányom, így olyankor általában 120-130 ml-t lefejtem, amit az esti utolsó etetésnél odaadtam neki. Nem csináltam belőle problémát, úgy voltam vele, hogy nem jól van elosztva a tej, de az a lényeg annyi van amennyi kell. Aztán egy idő után rendeződött. Most 10,5 hónapos, még mindig szopik reggel-este. Örülj neki, hogy nem tápszerrel kell pótolnod.
2009. júl. 25. 21:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy vagyok, csak azzal a különbséggel, hogy nekem napközben most már tápszerrel kell pótolnom.

Csak a reggeli etetés megy ciciből, mert estétől reggelig megtelik tejcivel rendesen(mivel a fiam átalussza az éjszakát)

Napközben a cici - 3 óránként, de sajna 4 óránként sem - telik meg annyi tejjel, amennyi neki kellene.

Szedek more milk kapszulát, de nem nagyon látom a változást. A kapszula előtt ittam tejserkentő teát, de az sem segített.

Azt mondta Anyukám, hogy Ő hasonlóképpen volt velem és a tesómmal is. Tápit és cicit kaptunk felváltva etetésenként.

Gondolom ez valami genetikai ok is lehet. Kevesebb tejmirigy? Ki tudja...

De hát mi is felnőttünk valhogy :)

Mióta cici után tápszert is kap a fiam, sokkal nyugodtabb, mert tele a pocak. És az sem elhanyagolható szempont, hogy én sem görcsölök, hogy miért sír és van -e elég tejem....

2009. júl. 26. 09:06
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is ugyanígy vagyok, estére alig marad tej, és én is a reggeli plusszból pótolok délután. Sajnos estére meg marad a tápi pótlás. Egyébként nekem a sör segített valamelyest, csak az a baj, hogy nagyon nem ízlik. Mástól is hallottam már, hogy attól nőtt neki a tejmennyiség.

Valószínű, hogy többet is kellene pihenni, de azt csak mondani könnyű, megvalósítani elég nehéz. Próbáld ki az alkoholmentes sört. Csak egy ötlet, de hátha Neked is beválik. Sok sikert!

2009. júl. 27. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!