Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Igény szerinti szoptatás vs....

Igény szerinti szoptatás vs. Hasfájás pár hetes babánál? Tényleg nem értem, hogy mi lenne a jó.

Figyelt kérdés

Pedig már a második babám, de az elsőnél is minden ment flottul, de a szopival nem voltam kibékülve (magammal).

Nem tudom eldönteni, hogy a 3 óránkénti szopi a jobb (eddig e párti voltam) de legalább hogy két óra teljen el a két evés között, vagy az igény szerinti, miszerint van, hogy óránként rakom cicire a babát. Ebből adódóan nem lehet jobban hasfájós?

Mert a 2 hetes babám sokat sír, tekereg is hozzá, olyankor kaka is jön, szóval látszólag fáj a hasa, de sír kaja után egy órával is, és csak a cicin nyugszik meg, mikor eszik.

Sosem tudom eldönteni, hogy mivel teszek neki jót: ha evés után fél-1 órával is megkínálom, mert éhes, vagy inkább nem, mert akkor még jobban fáj a hasa....

A fiamnál is mumus volt ez a szoptatás, bár 1 éves koráig szopizott, és havi 1 kilókat hízott, szóval lehet csak én parázom túl, de tényleg nem értem. A gyerekorvos és a védőnő is azt mondja, hogy rakjam sűrűn mellre, de a hasfájásával mi lesz? Meg akkor minden bajára csak cici lesz a megoldás?

2012. aug. 25. 22:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A hasfájás igény szerinti szoptatásnál akkor lesz, ha túl hamar mellet váltanak. Ha a baba fél-egy óra múlva enni kér, akkor ugyanabból a mellből kell megszoptatni, amelyikből rövid ideje befejezte. A mellben ugyanis kétféle tej termelődik. Az elülső tej laktózban gazdag, a hátulsó pedig laktózszegény, de zsírosabb. A hasfájást ez esetben az okozza, hogy a túl gyakori mellváltásnál a baba mindig csak az elülső tejet tudja kiszopni, a túlzott laktózbevitel pedig erőteljes hasfájást okoz. Szóval nem megoldás a hasfájásra az "éheztetés", hisz az anyatej a legkönnyebben emészthető táplálék, általában egy-másfél óra múlva már teljesen feldolgozódott. Ha a kicsi sűrűn kér enni, hagyni kell, hogy a hátsó tejhez is hozzájusson, ne váltsunk minden szoptatásnál mellet.
2012. aug. 25. 22:55
 2/3 anonim ***** válasza:
33%
És a saját étkezésed is fontos. Nem szabad enned hüvelyeseket, káposztaféléket, karfiolt, mert ezek bántják a babát.
2012. aug. 26. 07:29
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Az étkezésre figyelek, az első válaszoló leírásába bele sem gondoltam. Bár nem is váltott mellből szoptatok, mert olyan mohó a lányom, hogy eszik és bealszik, és sokszor, mikor azt hiszem alig evett csak cummogott, mégis megevett 70-80 ml-t egyszerre.

Általában igen, ugyanarra a mellre szoktam rátenni, ha hamar kér enni, mert a másikba még nem termelődik annyi. De majd ezt is megfigyelem. Köszi!

2012. aug. 26. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!