Ha az egyik mellem nagyon fáj, felfedeztem egy csomót is rajta és masszíroztam, majd szopi után fejtem is belőle, most nem fáj annyira, akkor lehet ez még nem gyulladás?
Figyelt kérdés
A másik melle is fezül, de nem fáj, csak közbe olyan furát érzek, mintha hanygyák mászkálnának benne. Azt olvastam, hogy csak egyik mell szokott begyulladni. akkor most foglalkozzak a másikkal is? Fejjem azt is és masszírozzam? Nem tudom mi a teendő, hol azt olvasni, hogy a fejés jó, hol azt, hogy nem jó. Egy etetéskor mindkét mellből etessek? + hetes a babám, és tejem elég sok van, este fejtem csak eddig, mert van olyan, hogy akár 6 órát is alszik már? Nem szeretném, ha begyulladnának, főleg egyszerre mindkettő, mert azt olvastam azt már itthonról nem lehet kezelni.2008. máj. 9. 16:06
1/3 A kérdező kommentje:
Elnézést a helyesírási hibákért,gyorsan írtam, nem figyeltem. A kisfiam 3 hetes.
2008. máj. 9. 17:13
2/3 anonim válasza:
Szia! Lehet hogy kezdődő gyulladás van a melledbe nekem háromszor volt mindig csak az egyik mellet érintette, akkor azt tettem hogy a gyulladt mellemből szoptattam a kicsit( meg utána fejtem is ha csak pár csepp jött is ki, közben masszíroztam), a másikat meg lefejtem, három-négy szopi után sokkal jobb lesz, ill. nagyon jót tesz ha szopi előtt jó meleg vízzel amit elbírsz zuhanyoztatod a melled, segít kiüríteni a tejcsatornákat(nekem ez volt az igazi). Ja és ne ijedj meg előfordulhat, hogy a pici sírva fakad szopinál, mert lassabban jön a tej, az íze is kissé megváltozhat, meg nálam legalábbis besűrűsödött és észrevette hogy más állaga van(krémes volt) de mihely elfogyott a sűrű rész(egy két szippantás)megnyugodott. A másik meg azért feszülhet, mert a fejéssel nem tud annyi tej távozni amennyi szoptatás alatt, ha abból is szoptatsz akkor visszaáll a normális állapot. Remélem tudtam segíteni.
3/3 anonim válasza:
Természetesen kell fejni, azzal csak segítesz. Amelyik mellből szopizik a baba, azt utána teljesen ki kell fejni, és legközelebb a másikat kell neki odaadni, és így tovább. Felváltva kell csinálni, elvileg így nem gyullad be. Persze ha közben is csomós, és fáj kell maszírozni, és két szopizás közben is lehet fejni, ha nagyon sok van. Különben irigyellek, mert nekem se így s e úgy nem volt tejem. De hátha most másként lesz. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!