Meddig tarthat még a gyulladás a mellemben?
Ácsi, nem kell rögtön a végére gondolni.
Kezdjük az elején: miért gyulladt be? Túltelítődött? Ha igen, miért? Mennyi ideje szoptatsz és hogyan?
Úgy látom, ismétlődő a probléma, úgyhogy mindenképp tudni kellene az okot, mert csak így lehetne jó tanácsot adni...
Itt mindent megtalálsz a szoptatással kapcsolatban. A lázra szedhetsz Panadolt.Amíg be van gyulladva, addig ne próbálkozz az apasztással mert sokkal nagyobb gond is lehet belőle.
Ha odafigyelsz a szoptatásra akkor nem valószínű hogy újra begyullad.
Milyen idős a babád?
Szia! Én hasonló gondokkal küzdöttem nemrég, 3 mellgyulladásom volt 2 hónap alatt! Már én is apasztáson gondolkodtam, de előtte végigjártam a témát, hogy mit lehet tenni. Szoptatási tanácsadó javasolta az omega3 és lecitin kapszulát, valamint étkezésben kell változtatni, kerüld a nehéz zsíros ételeket, inkább szárnyasokat, halat fogyassz!A nyugalom is fontos, a stressz is kiválthatja! A maszírozást hagyd abba, te magad okozhatsz vele tejcsatorna elzáródást, inkább melegvízzel borogasd szoptatás, fejés előtt! A mellbimbóid milyenek? Nem sebesek? Mert pl. nekem akkor volt az egyik gyulladásom mikor kisebesedett a mellbimbóm! Azóta minden szopi, fejés után Garmastan krémmel kenem.
Nekem beváltak ezek a módszerek (eddig úgy néz ki), 1 hónapja nem voltam beteg! Azóta naponta eszem a kapszulákat, és fejek minden szopi után.
Remélem tudtam segíteni, ha van kérdésed nyugodtan írd meg!
Jobbulást és kitartást!!!
3hós baba anyukája
Előző vagyok. Igen, lehet, hogy a sebes mellbimbó az ok! Így könnyedén bejutnak a kórokozók a mellbe a seben keresztül!Én szinte biztos vagyok, hogy a második gyulladást nekem ez okozta, mert én is rendesen kifejtem a tejet és mégis! A fejéshez szokott mellnél fontos, hogy tartsd az ütemet, mindig akkor fejj mikor szoktál, ne csúsztasd el vagy hagyd ki, mert ez is gondot okozhat!
Fertőtlenísd - sterilizáld a fejőt is, amivel érintkezik a melled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!