Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig tarthat még a gyulladás...

Meddig tarthat még a gyulladás a mellemben?

Figyelt kérdés
Az egyik rendbe jött, most pedig a másik gyulladt be, de annyira h az éjszaka már 38.8 as lázam volt. Mindent megteszek, masszázs, borogatás, órákig préselem. Már arra gondoltam elapasztom. Ha be van gyulladva akkor is eltudom apasztani? Vagy ha pár nap mulva rendbe jön mennyi az esélye h megint begyullad?
2010. aug. 6. 15:30
 1/5 xStefix ***** válasza:

Ácsi, nem kell rögtön a végére gondolni.

Kezdjük az elején: miért gyulladt be? Túltelítődött? Ha igen, miért? Mennyi ideje szoptatsz és hogyan?

Úgy látom, ismétlődő a probléma, úgyhogy mindenképp tudni kellene az okot, mert csak így lehetne jó tanácsot adni...

2010. aug. 6. 15:38
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]

Itt mindent megtalálsz a szoptatással kapcsolatban. A lázra szedhetsz Panadolt.Amíg be van gyulladva, addig ne próbálkozz az apasztással mert sokkal nagyobb gond is lehet belőle.

Ha odafigyelsz a szoptatásra akkor nem valószínű hogy újra begyullad.

Milyen idős a babád?

2010. aug. 6. 15:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia! Én hasonló gondokkal küzdöttem nemrég, 3 mellgyulladásom volt 2 hónap alatt! Már én is apasztáson gondolkodtam, de előtte végigjártam a témát, hogy mit lehet tenni. Szoptatási tanácsadó javasolta az omega3 és lecitin kapszulát, valamint étkezésben kell változtatni, kerüld a nehéz zsíros ételeket, inkább szárnyasokat, halat fogyassz!A nyugalom is fontos, a stressz is kiválthatja! A maszírozást hagyd abba, te magad okozhatsz vele tejcsatorna elzáródást, inkább melegvízzel borogasd szoptatás, fejés előtt! A mellbimbóid milyenek? Nem sebesek? Mert pl. nekem akkor volt az egyik gyulladásom mikor kisebesedett a mellbimbóm! Azóta minden szopi, fejés után Garmastan krémmel kenem.

Nekem beváltak ezek a módszerek (eddig úgy néz ki), 1 hónapja nem voltam beteg! Azóta naponta eszem a kapszulákat, és fejek minden szopi után.

Remélem tudtam segíteni, ha van kérdésed nyugodtan írd meg!

Jobbulást és kitartást!!!

3hós baba anyukája

2010. aug. 6. 15:48
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem szoptatok, csak fejek 3óránként. Mind2szer nagyon fájtak a bimbóim. Ezek szerint lehet h a bimbó kisebesedésétől gyulladt be? Segíthet a bimbóvédő krém? Biztos vagyok benne hogy mindig rendesen kiürítem a melleimet.
2010. aug. 6. 16:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Igen, lehet, hogy a sebes mellbimbó az ok! Így könnyedén bejutnak a kórokozók a mellbe a seben keresztül!Én szinte biztos vagyok, hogy a második gyulladást nekem ez okozta, mert én is rendesen kifejtem a tejet és mégis! A fejéshez szokott mellnél fontos, hogy tartsd az ütemet, mindig akkor fejj mikor szoktál, ne csúsztasd el vagy hagyd ki, mert ez is gondot okozhat!

Fertőtlenísd - sterilizáld a fejőt is, amivel érintkezik a melled!

2010. aug. 6. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!