Sokáig szoptató Anyukák! Mennyi folyadékot ittatok naponta és mit? Lehet galagonya-"pulzusszám csökkentő", citromfű teát inni?
Laktoherb tea, limonádé, főzött jeges tea, csipkebogyó tea rendes teából, izesített ásványvizek-ezeket szoktam inni.
Gyümölcsteákat nem szeretem a gyümölcslevek meg nem oltják a szomjamat.
Amúgy ebben a melegben megiszok simán 3 liter folydékot.
Eleinte rostos őszilé, tejtermelős tea, aztán szörp vízzel, mert nem bírtam sima vizet inni sokat. Aztán 8 hónapos kora óta víz és tej.
Eleinte figyeltem rá, hogy napi 2-2,5 liter meg legyen, de már kb 1,5 l van csak meg nagy nehezen. Már csak reggel, este szopik
Szia!
Lassan 16 hónapja szoptatok, és ez alatt a "pár" hónap alatt azt tapasztaltam, hogy fontos a sok folyadék fogyasztása, de nem kell erőszakkal óriási (4-5 liter) mennyiségeket meginni. Csak addig kell inni, amíg kívánod is.
Az elején napi 1 liter (nálam: 4 bögre) Laktoherb teát ittam, mellette pedig vizet (csapvíz), gyümölcsleveket (rostosakat), összesen 2-3 liter folyadékot naponta. Egy-két alkalommal előfordult, hogy magamra erőltettem 4 litert is, de úgy éreztem magam, mint egy vízzel töltött lufi, óránként kellett pisilni járnom. Ráadásul semmi hatással nem volt a szoptatásra, legalábbis nálam.
Már vagy 10 hónapja egyáltalán nem foglalkozom a folyadékfogyasztás mennyiségével, csak - ha eszembe jut - igyekszem eleget inni. Előfordul, hogy elfelejtek inni és 1,5 liternél nem iszom többet egy nap, de olyan is, hogy 2,5 liter is megvan.
Egyébként én azt figyeltem meg: inkább a te szervezetedtől vonja el a szoptatás a folyadékot, de arról gondoskodik, hogy a babának meglegyen a mennyiség. Nekem volt, hogy a bőröm száradt, mert keveset ittam, de a szoptatásokkal mégis jót evett a kisfiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!