Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi idős volt a babátok,...

Mennyi idős volt a babátok, amikor újra tudtátok enni azokat a dolgokat, amiktől fájt a hasa korábban? És mik voltak ezek?

Figyelt kérdés

2012. aug. 7. 21:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Népi hiedelem, hogy a szoptatós anyuka nem ehet ezt nem ehet azt. Alkohol, koffein ami átmegy a tejjel a babába. A többi amiről itt irkálnak anyukák régi népi hiedelem. Ráadásul ha megvonod a fontos élelmiszereket a saját egészséged veszélyezteted.

" A puffasztó és fűszeres ételek többségét kerülik a szoptató anyák, pedig a hüvelyesek nagyon fontos, teljes értékű fehérjeforrásaink. A tapasztalatok szerint azonban nincs értelme valamit eleve kihagyni az étrendből. Csak akkor tartózkodjunk bizonyos ételektől, ha úgy tűnik, valóban nyugtalan lett tőle a kisbaba. Ebben az esetben tartsunk két hét szünetet, majd újra próbálkozhatunk a "gyanúsított" ételféleség fogyasztásával. Ha ekkor is visszatér a probléma, néhány hónapig ne együnk abból az alapanyagból. A tapasztalatok szerint hat hónapos kor tájékán csökken a kisbabák érzékenysége, s lassan valamennyi ételt visszavehetjük étrendünkbe."

2012. aug. 7. 21:46
 2/6 anonim ***** válasza:

A fiam az elején nagyon érzékeny volt egyes ételekre, de 4-5 hónapos kora körül már mindent ehettem.

Gyerek-gasztoenterológus ismerősöm szerint három hónapos kortól érdemes "kísérletezni" a hasfájós babákkal, hogy lehet-e enni puffasztó, fűszeres dolgokat.

2012. aug. 8. 12:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Jesszus, mindenki mást mond. Három hete szültem, a babámnak most kezdett fájni a pocakja, elvileg három hónapos koráig majdnem minden picurnak fáj, mert nem tudja a szervezete lebontani a tejcukrot, idő mire beáll az emésztése az anyaméhen kívüli életre. Mindent ehetek. Magyarul nem attól fáj a hasa, hogy kolbászt ettél mustárral, vagy ilyesmi. De az összes kiskönyv amit a védőnőtől és a kórházban kaptam is ezt írja.
2012. aug. 8. 18:33
 4/6 anonim ***** válasza:
az én lányomnak soha nem fájt a hasa, mondjuk én nagyon odafigyeltem, h mit eszek. most 15hós, chilis babot ettem, és fél éjszaka visított,úgy fájt a hasa szopizás után kb 2órával. pedig csípős paprika nélkül csinálom, csak bab és kukorica volt benne...
2012. aug. 9. 14:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én lányom 9 hetes,az elején vigyáztam kerüljem a k-betűs ételeket meg amiket olvastam a neten miket nem ajánlatos. Így szinte semmiből nem tudtam jóízűt enni. Így 3 hete úgy döntöttem tesztelem a kajákat és lám nem görcsölt be a babám,sem kukoricától,sem borsótól,sem karalábétól és stb.. Úgyhogy teszteld le őket,egyél egyik nap ezt,12 óra múlva kb kiderül görcsöl e tőle vagy sem,ha nem az felkerülhet az étrendbe,aztán következő nap másik kaját.. és így tovább. Én így csináltam és ehetek szinte mindent,mert nem érzékeny csak a tökre(pedig nem is "k" betűs!) meg a karfiolra. Úgyhogy hajráá :) Szerintem babafüggő ki mit ehet,melyik baba mit bír.
2012. aug. 10. 14:03
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi nektek!

Én tudom, hogy mi az amit bír, és mi az, amit nem, csak már nem emlékeztem rá, hogy ez meddig is tart...

2012. aug. 11. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!