Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Védőnőm tanácsa szerintetek...

Védőnőm tanácsa szerintetek jó? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kislányom most 10 hós, reggel és este szopizik, néha napközben is. A védőnő tanácsai miatt begolyózok lassan, és az etetés (szilárd) az agyamra megy. Nem hajlandó mindig megenni a főzeléket délben, de a védőnőm szerint napi 2× MUSZÁJ! A kislányom mostanába megint inkább cicizne. Szerintetek ennyire fontos a szilárd étel 10 hósan, mint amennyire a védőnőm mondja? A gyerek szerintem jobban tudja, mi kell neki, vagy rosszul gondolom?
2012. aug. 7. 17:10
 1/10 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem 10 hósan azért már kell a főzelék, mert az anyatej már nem elégíti ki az igényeit!

Napi egyszer mindenképp adj neki!

ÉN már 8 hónapos korában kétszer adtam neki!

2012. aug. 7. 17:16
 2/10 anonim ***** válasza:
17%
10 hónaposan már naponta többször is kellene szilárd ételt enni neki! Sőt,elég sok mindent,amit magatoknak főzöl. Szilárd ételt is. A védőnődnek van igaza. Azért cicizik,mert megszokta,és eljátszik rajta. Ha nem kap rendes ételt,akkor később sem fog rendesen enni és jól fejlődni.
2012. aug. 7. 17:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg a gyerek tudja jobban, amíg gyarapszik, felesleges rágörcsölni. Baj akkor van, ha nem nő a súlya. Az anyatej ezerszer többet ér, mint a főzelék - ha van elég.
2012. aug. 7. 17:19
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

*Ha nem kap rendes ételt,akkor később sem fog rendesen enni és jól fejlődni.

Ez nem igaz. Attól, hogy valaki sokáig szopik, később simán megeszi a "rendes" ételt. (Amúgy meg egy 10 hónapos egy csomó mindent nem kaphat abból, amit a család eszik.)

2012. aug. 7. 17:21
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne foglalkozz azzal mit mond a védőnő.A gyereked nagyon jól tudja mi kell neki.Az én 10 hónapos gyerekem almaszósz csirkehússal +cici minden mennyiségben ezt volt hajlandó elfogadni ilyen idősen ,de legfőképp csak cicit.Az én gyerekorvosom mivel a védőnőt pont ezért soha nem kérdeztem azt mondta a gyerekeknek vannak ilyen időszakjai mikor egyféle ételt fogadnak csak el .Van aki 10 hónaposnak csak anyatejet ad és mást nem Gyereke válogatja .Mindent jól csinálsz majd elfogadja nyugi csak ő később.
2012. aug. 7. 17:22
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!! És még várnék többet:-)

Kedves 2. válaszoló! Nem KELLENE kapnia szilárd ételt, hanem KAP!!! Nem tudom, hol olvastad, hogy nem adok neki. Reggel szopi, tízórai pép vagy vajaskenyér sonkával, ebéd főzelék, uzsonna gyümi, vacsi szopi! Ebben mi nem szilárd???

Csak mostanában nehezebben akarja megenni a főzit, ennyi lett volna a gondom és érdekelt, hogy ha kimarad néha, nagy gond e.

És ami bosszantó: te itt vagy amikor szopizik a lányom? Nem játszik, hanem eszik! Lehet nálatok így volt. de azt hiszem, erre se utaltam a kérdésemben.

2012. aug. 7. 18:30
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is NYUGALOM! Az anyatej tökéletesen megfelel még jó ideig. Itt vagyok példának én, 1 éves koromig SEMMIT sem voltam hajlandó enni az anyatejen kívül, mégis az 1 éves szülinapomkor 100 centi voltam és 12 kiló. A kicsik nagyon jól tudják, éppen mire van szükségük, és nem fejlődnek ugyanúgy. Ha nem veszít a súlyából, nem kell semmit beleerőltetni, mert csak elveszed a kedvét az evéstől... A védőnőd régi vonalas lehet, ők szoktak ilyen butaságot mondani...

Üdv: egy leendő védőnő

2012. aug. 7. 18:38
 8/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nagyon megnyugtattál! Köszönöm a választ! Még annyit, hogy a védőnőm egy 40 éves gyermektelen nőci akinek tapasztalata nulla!
2012. aug. 7. 21:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 11 hónapos koráig anyatejen kívül szinte semmit nem fogadott el, max. az üveges őszibarack bébiételt, de abból se sokat. Nagyon aggódtam, azt gondoltam, hogy az anyatej már nem elég neki. Most 2 éves és nagyon jó étvágya van, szinte mindent megeszik:)
2012. aug. 7. 22:51
 10/10 anonim ***** válasza:

A gyerek nem tudja jobban,hogy mi kell neki,előfordul,hogy csak elege van bizonyos ételekből. Meg hát a saját gyerekeim közül a nagyom az élő példa arra,hogy az egészséges paprikát nem szereti,nem hajlandó megenni,sehogy!

Én soha nem voltam egy főzelékes típus,a gyerekeimtől sem várom el,hogy egyék. Bébi kaját utoljára 8 hónaposan kapott a nagyom főzelék formájában,azóta csak általam,magunknak készített főzeléket kapott (bab,borsó- nem pürés ételt).

Az is lehet,hogy a kislányodnak a püréből van elege-bár nem emlékszem,mit írtál a Kommentedben,hogy miket kap.

A főzeléket nem tartom létfontosságú ételnek,a zöldségeket a levesből is megkapja a lányod,olyan mennyiségben!

Eszik minden mást rendesen a lányod,és ez a lényeg. Az,hogy a főzikkel nincs jóban.. hát istenem! Kialakulóban az ízlése :-)

A védőnőd meg maradi- bocs,de szebbet nem tudok,igazabbat sem,viszont csúnyát nem akarok. Nem minden védőnő érti a dolgát,sajnos Te pont egy olyat fogtál ki,aki inkább egy okoskodó ismerős,mint sem egy védőnő!

Jó babázást!! :-)

Üdv: 3 lányos,14hkm

2012. aug. 8. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!