Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tehetnék hogy 5 hónapos...

Mit tehetnék hogy 5 hónapos kisfiam még ne hagyja abba a szopizást?

Figyelt kérdés
Szerintem a foga kezd jönni a fiamnak, mert se a cici, se a cumisüveg nem kell Neki, csak a kiskanálból a főzelék és a gyümölcs.Ahhoz viszont szerintem meg még kicsi hogy csak ilyeneket egyen, és szerteném még szoptatni egy darabig.
2008. máj. 8. 17:08
 1/1 anonim ***** válasza:
Hát igen, nagyon kéne szoptatni még egy ideig, ha nem akarod venni a méregdrága tápszert, na meg ez neki is jobb lenne. Hiszen egy éves koráig (kicsit engedékenenyebb dokik szerint 10 hónapos koráig) nem kaphat tehéntejet, de a tejre szüksége van, így kell neki vagy az anyatej, vagy a tápszer. De ha eddig szoptattad, akkor jó lenne, ha legalább fél éves koráig szopizna, utána már a kettes tápszerrel el lehet lenni úgy, hogy csak reggel meg este kapja (nálunk úgy van). Csak hát ha egyiket sem fogadja el, akkor az már gond. Amúgy van olyan, hogy szopási sztrájk, lehet, hogy csak arról van szó, akkor ne adj neki cumisüveget szerintem, hanem próbálkozz a szoptatással kitartóan. Nekem azt mondta a védőnő, amikor a fiam 3 hónaposan csinálta ezt, hogy nem lesz baja attól, ha egyszer egy egész nap nem adok neki mást, egy idő után úgyis annyira éhes lesz, hogy elfogadja a mellemet. Bár azóta már sajnos nincs tejem, de ez akkor tényleg működött, egy nap alatt visszajött a kedve a szopihoz.
2008. máj. 8. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!