Nem elég már neki a tejem? 3.5 hós baba.
Az egész két hete kezdődött. Hétvégén 6x evett a babám, nem 5x, ahogy szokott, mintha növekedési ugrás lenne, nem is aggódtam. Az elmúlt 2 hétben viszont ad-hoc napokon egyszerűen elkezdett akár másfél óra után is enni követelni, először el sem hittem, azt hittem, hasa fáj, egyebek, de nem. Megetettem, úgy evett, mintha éheztetném. Az elmúlt pár napban odáig jutottunk, hogy reggelre már be sem durrannak a melleim, mint eddig, nem is érzem, melyik mellem következik, csak olyan normálisan telitettek érzésre. 4-5 napja viszont már folyamatosan össze-vissza kér enni, dőlt minden eddigi napirend, amit ő magának állitott be, továbbra is másfél, 2.5 óránként kér többször is enni. Erre is azt hittem, hogy a melegtől van, de olyan 100-120 grammot leszopott, amikor azt hittem, hogy épp csak "ivott", szóval ez sem feltétlenül igaz. Estére már mindkét mellemet követelte, több alkalommal egymás után. Ma pedig szintén evett 6, 8, 10.30, 12.30, 14.30, 16.30 visitva, 2 mindkét mellemet teljesen leszivva, 19.45.
Nekem itt már túl furcsa ez a helyzet, ha pár napig csinálná ezt, azt gondolnám, tényleg növekedési ugrás, de ez igy gyanús. Amúgy valóban nő is, 4 hét alatt kb 550 grammot hizott legutóbb. Szerintetek ez most mi?
Ne aggódj, a meleg miatt valószínű csökkent a tejtermelésed, így hiába szívja ki mind nem elég, ezért hamar éhes lesz, de mivel a meleg miatt nő a babák folyadékigény lehet, csak szomjas.
Bárki ide-vagy oda én a gyerekemet 1 hetes kora óta itatom kamillával, pedig télen született, de csak kellett neki, így sosem volt evészavara.
Az is lehet, hogy elég a tej mennyisége, csak gyenge, mert bizony a meleg és a front ilyet is okoz.
Akkor eltelik a baba , de nem lakik jól, mert olyan mintha csak ivott volna, ilyen esetben változtass étrendet, de felmerülhet ideiglenesen a pótlás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!