Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Adtok inni babának kánikulában...

Adtok inni babának kánikulában, szopi mellett?

Figyelt kérdés
2009. júl. 15. 13:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Én igen,hiszen 3óránként eszik és nagyon meleg van. Én sem bírnám...így amikor felsírt kb.1,5óra alvás után kapott vizecskét.

Én a víz mellett szavazok.

2009. júl. 15. 13:47
 2/13 A kérdező kommentje:
Én is próbáltam, de nem akarja elfogadni... Kicsit félek, hogy valami baja lesz így.
2009. júl. 15. 13:48
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én csak akkor, ha két etetés között is éhes szerűen sir (3 óránként eszünk). Ez eddig 2x volt életében, 3.5 hós.
2009. júl. 15. 13:54
 4/13 anonim ***** válasza:
65%

Én nem adok.

Két 6 hónaposat szoptatok, vane gy nagyobb gyerek, neki se adtam, ő is ekkora volt a nyári hónapokban. Elég nekik az anyatej, az úgy van kitalálva.

2009. júl. 15. 14:05
 5/13 anonim ***** válasza:
77%

4 hónapos a gyerkőc és most már adok neki.

Amúgy is egy káosz az egész napunk, nulla napirend, össze-vissza alszik, eddig igény szerinz szoptattam, de már nem vagyok bizto benne, hogy ez így jó.

2009. júl. 15. 14:52
 6/13 anonim ***** válasza:
53%

Tudjátok, most már tényleg érdekelne, hogy miért van ez?

Sokszor feltették már ezt a kérdést, én mindig válaszoltam, én nem adok neki inni. És mindig lepontoztak a béka segge alá.

Ez a válasz mitől nem hasznos???

Csak az a hasznos válasz, aki ad neki inni?

Lehet, hogy nem értetek egyet, de attól még ez is válasz, ezzel is részletesebb információja van a kérdezőnek. Hogy ilyen is van. És ennek se halt szomjan a gyereke... Egy se. Pedig 3 van neki, lehet, hogy esetleg tudja, mit csinál...

Légyszi valaki indokolja már meg nekem, mert tényleg nem értem a dolgot.

Próbálok válaszolni, hátha tényleg érdekli a kérdezőt. Akkor ez miért kell??? 6 hónaos ikreket szoptatok, mást nem is kapnak, mosolygósak, semmi bajuk. 4 óránként esznek. Nem sírnak a köztes időben. Elmondanátok, hogy ez miért baj?

2009. júl. 15. 15:25
 7/13 A kérdező kommentje:

Szia, személy szerint én minden választ (ahogyan a tiéd is)hasznosnak szoktam bejelölni, kivétel akkor, ha nem a kérdésre kapom a választ, hanem tök más témára tér át a válaszoló.

Szerintem az aki lepontoz választ, annak eleve van egy elképzelése,hogy ő mit tart jó válasznak, és ha nem azt látja megerősítve, akkor lepontoz.

Szumma-szummárum, szerintem a te válaszod is hasznos volt.

2009. júl. 15. 16:52
 8/13 anonim ***** válasza:
Én ugy vagyok ezzel a kérdéssel,ha valakinek már megfordult a fejében,hogy adjon a nagy melegben inni a babájának,az adjon.Már azzal,hogy feltette a kérdést szándékában áll és a kérdés mindig kérdés marad ha nem ad.Én babám 4hos és adok neki.Nem mindig fogadja el,kortyolgat egy kicsit.Ha kellenne neki,ugyis inna.A lehetőséget pedig megadtam neki.
2009. júl. 16. 12:23
 9/13 anonim ***** válasza:
Én a babámnak próbálok teát adni, de nem nagy sikerrel. 15.25-ös! Teljesen igazad van! Aki valamicskét utánaolvas ezeknek a dolgoknak, mindenhol azt írják , hogy a "csak"anyatejes babáknak nem kell külön folyadék. Az anyatej teljesen fedezi a baba folyadékigényét. Én azért néha próbálkozok teával, de nem fogadja el a kicsi, csak szopizik. Ha nem lenne elég neki a tejcsi, akkor biztos inna.
2009. júl. 16. 22:13
 10/13 xStefix ***** válasza:

Szia!

Én sem adtam neki anno, csak igény szerint szoptattam. Ha óránként kellett, akkor úgy. Az anyatej valóban szomjoltó is, 80%-ban vízből áll. És mennyivel több minden van benne, mint a babavízben vagy a teában!

A szakemberek irányelve az, hogy minél kisebb egy baba, annál kevésbé ajánlott külön itatni, ugyanis kezdetben még nagyon kicsi a gyomruk és a szoptatások közti gyakori itatással az egyéb folyadék az anyatejtől veszi el a helyet (ráadásul utóbbi 2 óra alatt ki is ürül a gyomorból). Ez alapján egy 5 hónaposnak már nyugodtabban lehet inni adni, mint egy 2 hósnak. Ettől függetlenül az etalon a félévig kizárólag szoptatás. És valóban teljesen elég is, HA igény szerint történik. Tehát nem az időhöz kötött (3 óránkénti) etetés mellett.

17 hónapja szoptató anyuka

2009. júl. 17. 02:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!