Honnan tudom hogy mennyi cicit adjak kislanyomnak? 6 hetes) orulten moho. Nagyon gyorsan, idegesen eszik. Nagyon sok tejem volt de most apado felben van.
A legegyszerűbb, ha elhagyod a tápszert. Ha sok tejed van, akkor egyáltalán nincs rá semmi szükség, nem is értem... :S
Ha szopik, akkor nem kell mérni, annyit egyen, amennyit akar.
Sok volt a tejem de mar apad el ezert kell tapszert adnom +ba.De mondta a doki ha jobban eroszakaolom a cicit meg ha keves is van benne visszatermelodhet a tej.Ezert nem tudom hogy ha ujra cicre teszem hogy akkor menniyt eszik mennyivel kell meg esetleg utana kiegeszitenem.
Az en kislanyom nagyon moho volt mar hogy tul ettem magat es delutan 5-tol hajnal 2-ig orditotta hasfajastol es hiaba bifiztetem valamikor nem jon semmi csak vagy 1-1,5 ora mulva vagy ha beteszem a kisagyba.Es eves kozbe sok levegot is nyel mivel nem nyugodtan eszik kapkod ide-oda,ideges,mocorog.Es nem fel meg 1 orat van a cicin mint mas baba.Nem igazan mertem meg de szerintem kb.10-12 perc bufivel eggyutt.Ezert vagyok kicsit tanacstalan.
Próbáld azt, hogy mielőtt elkezded etetni, kicsit tornáztasd meg, lehet, hogy kényelmetlen neki a szopis helyzet (gyógytornász javasolta, az én kislányom is csinált ilyet). Aztán szopi közben, ha már észreveszed, hogy levegőt nyelt, büfiztesd meg, nyugtasd és folytasd a szopit. Én csináltam olyat is, ha nagyon feszengett és sírt a cicin, (de folyamatosan kapott utána, levegősen nyelt) hogy sétált vele a férjem, letettük és ha megnyugodott, folytattam a cicit, akkor már nem volt gond.
Sok sikert.
Szia!
Tényleg jó lehet, ha szopi közben büfizeted; talán "érzi" akkor a gyomra, hogy hol a határ, ha jut egy kis pihenőhöz:) Két dolog még: a babamérleg nagyon jó szolgálatot tenne , mert így le tudod mérni, hogy mennyit szopizott és esetleg ahhoz tudod a tápit igazítani! A másik, hogy én előszedtem a cumit , mert egy idő után rájöttem, hogy van hogy már nem is éhes, csak kell neki valami "levezető". Ha már nem éhes, akkor szívogatja , cuppogtatja és azon elalszik. Ha pedig elalszik és elengedi, óvatosan kihúzom a szájából; különben nem szeretem, hogy "használja" (egyébként az én babám is rém mohón eszik!)
Koszonom a valaszokat!
Menet kozbe megprobalom bufiztetni de nagyon turelmetlen ha leveszem a cicirol akkor kenyetlenul elkezd sirni mert azt hiszi elveszem tole es nincs tobb.Gondolom ilyenkor a is nyeli a levegot.pedig szopi utan is meg setalok vele hogy bufizzen meg ha maradt bent neki valami!Remelem elfog mulni ez a mohosaga mert ez neki sem jo es nekem sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!