Mennyire normális hogy 5napos kisfiam van hogy óránként csak egy cicit, de kér szopizni, valamikor meg 3és fél órákat is kibír de akkor rákell segítseg tápszerrel is?
Figyelt kérdés
Meddig marad ez a rendszertelenség?2012. júl. 7. 17:54
1/2 anonim válasza:
hagyd el a tápszert, külömben nem lesz elég tejed. Ha kevés a tej gyakrabban akar majd szopni és ettől növekedik majd a tejmennyiséged, da ha tápszerrel pótolgatod, akkor ez nem fpg működni, mert jóllakik azzal. Hidd el, nem fog éhenhalni, sem pedig lefogyni. Azt, hogy elég-e a tej abból látod, hogy termel kakit, pisit (de vigyázz mosta meleg miatt kevesebb a pisi, mert izzad is)és hetente legalább 10-12 dekát hízik. Ebben a korban még rendszertelen a szopi és lassú is, mert a baba még gyengébb belealszik stb. Légy türelmes, sokszor egy óráig is eltarthat egy szoptatás. Esténként, ha nyűgös, az nem az éhség miatt van, ez minden babánál így van, hogy bömbölnek 6-7 óra körül 1-2 órát. Hidd el, ez elmúlik majd 2-3 hós korára. Valami rendszer kábé 3-4 hós korára alakul ki, akkor már 10-20 perc alatt kiszopizza a magáét. Addig szoptasd igény szerint két mellből.
2/2 anonim válasza:
Egyetértek teljesen az előzővel. Ne tápszerezd, jelez Ő, ha éhes. Ha szoptatni szeretnéd mindenképpen csak cicit kapjon. Valakinek előbb, valakinek később áll be a kereslet-kínálat. Én például majdnem 3 hós koráig fejtem, mert annyi tejem volt, de már elhagyhattam, mert mostanra állt be a mennyiség. Nem kell fejnem már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!