Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hány percig hagyjam szopizni?

Hány percig hagyjam szopizni?

Figyelt kérdés

Kisfiam most 3 hetes. Születése után 2 nappal indult be a tejtermelés. Szinte első perctől kezdve jól ment a szopizás. Kb. 20 perc alatt egy mellből elegendő mennyiséget szopizott. 2-3 napja viszont nagyon elhúzza a szopikat, képes akár 40-50 percig is elhúzni, közben bealszik és néha néha szív csak.

Hagyjam szopni, amíg kedve van vagy vegyem le hamarabb?

2012. jún. 21. 19:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjad szopizni amíg kedve van.
2012. jún. 21. 20:00
 2/7 nittababy ***** válasza:
amikor úgy gondolod hogy elég neki akkor vedd el tőle!!mondjuk ha nem tudod hogy mikor elég akkor hagyd nyugodtan!!
2012. jún. 21. 20:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem fáj a cicid, akkor hagyd, ő még ösztönösen tudja mi a jó neki. Ilyen nagy melegben pedig kimondottan jó, ha többet cicizik, mert kisebb a valószínűsége, hogy kiszárad. Sok minden okozhatja a nagyobb igényt, én nem venném el tőle (nem is vettem). Igény szerint szoptattam a babám, nála is kb. 1 hónapos kora körül volt, hogy szinte egész nap cicin volt, de cserébe éjszaka végig aludt. :) A másik, hogy én cumit sem adtam a babámnak, így neki minden a cici volt, enni-innivaló, megnyugtatás. 27 hónapig szopott.
2012. jún. 21. 20:13
 4/7 anonim ***** válasza:
49%
Hát szerintem meg ne hagyd addig cicin,mert komfort szopis lesz és az meg nem jó senkinek sem.Ha eddig viszonylag hamar jól lakott,akkor az azt jelenti,hogy tud enni rendesen,csak jól esik neki lazsálni. :) Az én védőnőm azt javasolta,hogy ha észreveszem,hogy bealszik,vagy már kezd elbóbiskolni,piszkáljam meg a nyakát.Ha erre sem aktiválódik,akkor picikét csipkedjem meg (de tényleg ne valami brutál dologra gondolj).Nekik a nyak nagyon érzékeny ilyen korban és erre reagálnak.Nálunk bevállt.Én imádom szoptatni a kisfiamat,de újszülött korában sem evett tovább 30 percnél.Most,4 hónaposan meg már pikk-pakk lerendezi.
2012. jún. 21. 21:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez lemaradt:Én is igény szerint szoptatok,és gyakran cicire is teszem a Manóm;de a komfort szopizás+ a meleg miatti gyakrabban etetés nem ugyan az.Főleg úgy,hogy közben nem is szív,hanem alszik a drága.
2012. jún. 21. 21:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek Meskatával. Elvileg 30 perc alatt meg kell hogy egye amennyi kell neki.Én sose hagyom annál tovább szopizni(max. +10 perc) mert akkor általában már csak cumizik rajta.Nekem is néha bealszik, nálunk a fülcsipkedés vált be, nagyon nem szereti ha a fülét piszkálom, arra mindig felkel. Most 2,5 hónapos Petikém.
2012. jún. 22. 09:16
 7/7 xStefix ***** válasza:

Ha 2-3 napja csinálja ezt, az ugrás miatt is lehet, nemcsak a meleg miatt, vagyis akár szüksége is, hogy több tejed legyen.

Egyébként igény szerint csináld, ha jónak látod így.

2012. jún. 24. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!